Vali Yazıcı ve Vali Balkanlıoğlu, "Yılın Fotoğrafları" Oylamasında

Vali Yazıcı ve Vali Balkanlıoğlu, "Yılın Fotoğrafları" Oylamasında
Balıkesir Valisi Yazıcı ile Sakarya Valisi Balkanlıoğlu, AA'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Vali Yazıcı ve Vali Balkanlıoğlu yaşam kategorisinde AA Rize muhabiri Delal’in "Rize'de Teleferikle Ulaşım" başlıklı fotoğrafına oy verdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Anadolu Ajansı'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Hem Vali Yazıcı hem Vali Balkanlıoğlu yaşam kategorisinde AA Rize muhabiri Fikret Delal’in "Rize'de Teleferikle Ulaşım" başlıklı fotoğrafına oy verdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Vali Ersin Yazıcı, bilgisayarın başına geçerek tercih ettiği fotoğraflara bizzat oy verdi.

Yazıcı, "Yılın Fotoğrafları" oylaması hakkında AA Balıkesir Temsilcisi Seyhan Kırıcı'dan bilgi aldı, fotoğrafları inceledi.

balikesir-valisi-ersin-yazici,-anadolu-ajansi-(aa)-tarafindan-duzenlenen-yilin-fotograflari-oylamasina-katildi-(3).jpg

DUYGU YÜKLÜ...HÜZÜN DOLU...

 Özellikle Suriye olmak üzere dünyanın birçok noktasından çekilen her fotoğrafın anlamlı ve etkileyici olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Haber" kategorisinde Qusay Nour'un "Suriye'de Rejimin Saldırıları", "Yaşam" kategorisinde Fikret Delal'in "Rize'de Teleferikle Ulaşım" ile "Spor" kategorisinde Muhammet Gencebay Gür'ün "Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı" başlıklı fotoğraflarını beğendi.

balikesir-valisi-ersin-yazici,-anadolu-ajansi-(aa)-tarafindan-duzenlenen-yilin-fotograflari-oylamasina-katildi-(1)-001.jpg

Yazıcı, oylamanın ardından fotoğraflarla ilgili yaptığı değerlendirmede, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" kategorisinde yer alan fotoğrafların hepsinin güzel olduğunu söyledi.

AA'nın fotoğraflarını çok beğendiğini vurgulayan  Vali Yazıcı, özveriyle çalışan, dünyanın dört bir yanında haber, fotoğraf ve görüntü üreten AA çalışanlarını kutladı, işlerinde başarılar diledi.

balikesir-valisi-ersin-yazici,-anadolu-ajansi-(aa)-tarafindan-duzenlenen-yilin-fotograflari-oylamasina-katildi-(7)-001.jpg

GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ VAR

AA'nın, her dönemde güvenilir bir haber kaynağı olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, " Bu özel fotoğraflarda hüzün ve duygu yansıması yoğun bir şekilde karşımıza çıkıyor. Fotoğraflar içerisinde yüreğimizi burkan, bizi hüzünlendiren gerçek hayat hikâyeleri var." şeklinde konuştu.

AA'nın Türkiye'de ve dünyanın her yerinde doğru ve hızlı habercilik yaptığını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: "Anadolu Ajansı gerçekten işini mükemmel yapıyor. Bütün dünyadan ve Türkiye'nin her köşesinden insanların bilgisi olmasını düşündüğü olayları anında haberleştirip en hızlı şekilde ulaştırıyor. Birçok konuyu ilk önce Anadolu Ajansı'ndan öğreniyoruz. Anadolu Ajansı'nın Türkiye'deki teşkilatlanmasını ve haberi hızlı bir şekilde dünyaya duyurma noktasında başarılı olduğunu düşünüyorum. Fotoğraf yarışmasıyla ilgili AA'nın çekmiş olduğu birçok fotoğrafı gördük. Bizim için farklı olduğunu düşündüklerimizi oylayarak tercih ettik. Benim için Anadolu Ajansı önemli, işini düzgün yapan bir kurum."  

balikesir-valisi-ersin-yazici,-anadolu-ajansi-(aa)-tarafindan-duzenlenen-yilin-fotograflari-oylamasina-katildi-(5).jpg

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Anadolu Ajansı'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, üç kategoride 12 fotoğraf için oy kullandı.

Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı. 

balikesir-valisi-ersin-yazici,-anadolu-ajansi-(aa)-tarafindan-duzenlenen-yilin-fotograflari-oylamasina-katildi-(4).jpg

“Haber” kategorisinde Samir Tatin'in “Doğu Guta'da hava saldırıları”, Diaa al Din'in “Suriye'de ateşkes ihlalleri”, Kayhan Özer'in “Erdoğan sevinci”, Wisam Hashlamoun'un “Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk” fotoğrafları, “Yaşam” kategorisinde Şebnem Coşkun'un “Türkiye'nin beyaz melekleri”, Ali İhsan Öztürk'ün “Koyunların yolculuğu”, Zekeriya Karadavut'un  “Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü”, Yunus Emre Günaydın'ın “İstanbul'da sağanak” ve Fikret Delal'ın “Rize'de teleferikle ulaşım” fotoğrafları, “Spor” kategorisinde ise Arif Hüdaverdi Yaman'ın “Galatasaray-Fenerbahçe”, Tahir Turan Eroğlu'nun “Avrupa Karate Şampiyonası” ve Abdullah Coşkun'un “Türkiye'nin sevinci” fotoğrafları için oy kullandı.

AA'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına her yıl katıldığını belirten Balkanlıoğlu, birbirinden güzel fotoğrafları seçmede tereddüt ettiğini söyledi.

sakarya-valisi-irfan-balkanlioglu,-anadolu-ajansinin-duzenledigi-yilin-fotograflari-oylamasinda-(3).jpg

Foto muhabirlerinin bazen şans bazen de yılların getirdiği tecrübeyle çok güzel anları yakaladığını vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları söyledi: "Bazıları bize çok hüzün verdi. Özellikle Filistin, Suriye, Myanmar'da Müslümanlara karşı yapılan zulümlerin fotoğraflanması.. Bazıları da bizi neşelendirdi. Son derece güzel fotoğraflar. Oy vermekte, seçmekte tereddüt ettik. Anadolu Ajansı'nı ve foto muhabirlerini kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum."

fikret-delalin-fotografina-oy-vermek-icin-001-001-001-001-001-001.jpg