Vali Yazıcı: Yaşlılar Günümüze ve Geleceğe Işık Tutan Birer Kaynaktır

Vali Yazıcı: Yaşlılar Günümüze ve Geleceğe Işık Tutan Birer Kaynaktır
Rize Valisi Ersin Yazıcı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı mesajında şu ifadelere yer verdi:

1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde yaşlıları unutmayan Rize Valisi Ersin Yazıcı, bir mesaj yayımlayarak yaşlıların gününü kutladı. Yaşlı insanların günümüze ve geleceğe ışık tutan birer kaynak olduğunu ifade eden Vali Yazıcı,  “Toplumun ve ailenin temel direği olan yaşlılarımız geçmişten günümüze köprü kuran, kültürü ve değerleri geleceğe taşıyan değerlerimiz olarak toplumda hak ettikleri saygınlığı kazanmaları geleceğimiz adına çok önemli olup,  kazanmış oldukları bilgi birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, günümüze ve geleceğe ışık tutan bir kaynaktır.” dedi.

Milletimizve bizlerin geleceği için birçok fedakârlık gösteren büyüklerimize olan bağlılık duygularımızın yalnızca bu günle sınırlı olmaması dileğinde bulunan Vali Yazıcı mesajında ayrıca şunları kaydetti: Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, millî birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır.

Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken sevgi ve hürmeti göstermeliyiz. Evimizden sokaklarımıza, hayatın her alanında bizlere yarınlarımızı gösteren en iyi gerçektir yaşlılarımız. Yaşlılarımızın yalnız kalmamaları için üzerimize düşen görevi itinayla yerine getirmeliyiz.

Devletimiz, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımız ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman desteğine ihtiyacımız vardır.

Bu düşüncelerle ülkemizin ve bizlerin geleceği için birçok fedakârlık gösteren büyüklerimize olan bağlılık duygularımızın yalnızca bu günle sınırlı olmaması dileği ile tüm yaşlılarımızın “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerimle ellerinden öpüyorum”.