Vali Yazıcı, Yetiştirme Yurdu Öğrencileriyle Kahvaltı Yaptı

Vali Yazıcı, Yetiştirme Yurdu Öğrencileriyle Kahvaltı Yaptı
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı'nın ilk sabahında Sevgi Evleri Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklarla birlikte kahvaltı yaptı.

Çocuklarla sohbet eden Vali Yazıcı, kendisinin de parasız yatılı okulda eğitim aldığını ve memleketinden 800 kilometre uzakta okuduğunu söyledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve eşi Melika Akyürek, Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Akbıyık, yetiştirme yurdu öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Sohbet ortamında geçen kahvaltı sonrası Vali Yazıcı, tüm çocuklarla tanışarak memleketlerini ve hangi okula gittiklerini sordu. Kendisinin de sınavı kazanarak devlet parasız yatılı okulunda eğitimini tamamladığını hatırlatan Vali Yazıcı "Şuanın şartlarının bizim dönemimize oranla çok daha iyi. 1980'li yıllarda okulların fiziki şartları bu dönemden daha düşüktü. Birlikte yaşamanın getirdiği zorlukların yanında bir çok kazanımlar da var. Önünüzdeki süreçte onları yaşayıp göreceksiniz. Burada bulunmuş olmanın sizi hayata erken hazırladığını görmüş olacaksınız. Ben de memleketimden 800 kilometre uzakta okudum, eve yılda 2 defa ara tatilde ve yaz tatillerinde gidiyordum ben de aynı koşullarda yetiştim, çok farklı bir durum yok. O yüzden mevcut şartların bize sağladığı bir takım imkanlar var" dedi.

Vali Yazıcı, Yetiştirme Yurdu Öğrencileriyle Kahvaltı Yaptı

Vali Yazıcı, Yetiştirme Yurdu Öğrencileriyle Kahvaltı Yaptı

image-20160705150844.jpeg

image-20160705151036.jpeg

image-20160705151140.jpeg

image-20160705151245.jpeg