Vali Yazıcı, Yüzen Üniversiteyi Ziyaret Etti

Vali Yazıcı, Yüzen Üniversiteyi Ziyaret Etti
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Limanı’na demir atan Türkiye’nin ilk 'yüzen okulu' olan Piri Reis Üniversitesi Uygulama Gemisini ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı, Piri Reis Üniversitesi heyetini kabulden sonra Türkiye’nin ilk 'yüzen okulu' olan Piri Reis Üniversitesi Uygulama Gemisini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ersin Yazıcı, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, öğretim görevlileri ve kaptanlar eşliğinde gemiyi gezerek, Piri Reis Üniversitesi Gemisi hatıra defterine duygularını yazdı. Rektör Prof. Dr. Oral Erdoğan, Vali Ersin Yazıcı'ya Piri Reis Üniversitesi'nin plaketini takdim etti.

piri-reis-universitesi-uygulama-gemisi-rize-limani’nda-(1).jpg

İLK DERS 21 TEMMUZ'DA BAŞLADI…

Geminin ilk seferine katılan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, gemide yaptığı açıklamada, "21 Temmuz 2015'de ilk açık deniz eğitim seyrine başlayan PİRİ REİS GEMİSİ ile yıl içerisinde okutulan derslerin uygulamalı eğitimleri yanı sıra öncelikle Karadeniz ve Ege limanları olmak üzere çeşitli ülke limanlarında bayrak gösterilerek ülkemizin ve Türk Denizciliğinin tanıtımı yapılacaktır.  Tuzla sahilindeki modern yerleşkemize taşınarak öğrencilerimize deniz kenarında eğitim imkânı sunan Piri Reis Üniversitemiz, şimdi de engin denizlere açılma içgüdüsü ile Piri Reis Üniversitesi Gemisini bünyemize kattık. Öğrencilerin uygulamalı eğitim sorununa çözüm olarak gerçekleştirilen okul gemisi projesi ile denizcilik öğrencilerinin zorunlu staj için şirket bulma sıkıntısına çözüm üretmeyi hedefliyoruz. " şeklinde konuştu.

piri-reis-universitesi-uygulama-gemisi-rize-limani’nda-(2).jpg

YENİ BİR SOLUK GETİRDİ… DURGUN DENİZLER, YETENEKLİ DENİZCİLER YETİŞTİRMEZ…

Denizcilik eğitiminde yenilikler oluşturmaya devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Oral Erdoğan, "Dört yanı denizlerle çevrili ülkemizde Türk denizciliğinin gelişimine modern imkânlarla yeni bir soluk getiren Piri Reis Üniversitesi son olarak bünyesine kattığı eğitim uygulama gemisiyle denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırılması konusunda büyük bir eksiği yerine getirmiş oldu. Piri Reis Üniversitesi denizcilik sektörünün uluslararası alanda rekabet edebilmesi ve donanımlı denizciler yetiştirmek misyonu doğrultusunda yaptığı yatırımlara her geçen gün yenisini eklemeye devam ediyor. Bünyesine kattığı eğitim gemisiyle birlikte bugüne kadar ticaret gemileri ve diğer ülkelerle yürütülmekte olan AB Projeleri kapsamında çeşitli deniz eğitimlerine gönderilen Piri Reis Üniversitesi öğrencileri artık kendi adını taşıyan okul gemisi ile bu eğitimleri daha etkin olarak alacaklar. 'Durgun denizler, yetenekli denizciler yetiştirmez' sloganıyla eğitim veren Piri Reis Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler okul gemisiyle açık denizlerde eğitim şansı bulacak. Aynı zamanda Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki limanları ziyaret edilerek kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma imkânları olacak." dedi.

piri-reis-universitesi-uygulama-gemisi-rize-limani’nda-(3).jpg

DENİZLERE YELKEN AÇTIK…

Daha önce Ankara feribotu olan geminin 7,5 milyon dolar bedelle Piri Reis Üniversitesi tarafından satın alındığını, Türkiye'deki 180'in üzerindeki üniversitelerde denizcilik ana temalı üniversitenin Piri Reis Üniversitesi olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bazı diğer üniversitelerin denizcilik fakülteleri veya ilgili bölümler, birimler var. Biz onlardan da öğrenci kabul ettik. Bu stajda 195 öğrencinin 46'sı diğer üniversitelerden hiçbir masraf almaksızın kendilerinden 2 ay süreyle misafirimiz ve öğrencimiz kabul edilerek bizde bulunuyorlar. Türkiye açısından da bir denizcilik üniversitesi için böyle bir 7,5 milyon dolarlık gemiyle sefere çıkmanın ötesinde Türk limanlarında Türk halkıyla denizcilik öğrencilerini buluşturacağız, kaynaştıracağız. "Piri Reis Üniversitesi Gemisi Denizlere Yelken Açıyor Projesi" kapsamında da Rize Limanı’na uğradık. " dedi.

piri-reis-universitesi-uygulama-gemisi-rize-limani’nda-(4).jpg

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Erdoğan,  23 Temmuz Perşembe günü İstanbul'dan denize açıldıklarını belirterek,127,59 m boy, 10.870 ton deplasman ve 18.5 knot hız ve maksimum 420 yolcu kapasitesine sahip gemide 195 stajyer öğrenci, 10 öğretim üyesi ve 51 personel bulunduğunu anlattı.

STAJLAR BU GEMİDE YAPILIYOR…

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin gemide staj yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle dedi: "Öğrencilerimiz ilk 3 aylık stajlarını bu gemide yapıyorlar. Öğrencilerimiz 2 aylık aktif staj yaparsa 1,5 katı kadar sürede staj yapmış oluyor. Önce 12 aylık stajlarının ilk 3 ayını bitirmiş oluyorlar. Seneye başka yerlerde yeniden staj yeri bulamazsa biz onları burada stajlarını yaptırıp 2. ve 3. ayını da halletmiş oluruz ama son 6 ayı özellikle istiyoruz ki, diğer gemilerde özellikle uzmanlaşmış, konteyner, dökme yük gibi gemilerde staj yapsınlar. " diye konuştu.

piri-reis-universitesi-uygulama-gemisi-rize-limani’nda-(5).jpgpiri-reis-universitesi-uygulama-gemisi-rize-limani’nda-(6).jpg