Vali Yazıcı'dan 1 Mesaj 1 Davet

Vali Yazıcı'dan 1 Mesaj 1 Davet
Rize Valisi Ersin Yazıcı, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda halkımıza davette bulundu.

Vali Ersin Yazıcı 51. Kütüphaneler Haftası nedeni ile kutlama mesajı yayımladı. Vali Yazıcı, Kütüphaneler Haftasını kutlarken, vatandaşları da 1 Nisan Çarşamba günü Saat:12:30-13:00 arasında Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlenecek “Kitap Okuyorum” etkinliğine davet etti.

Mesajında kütüphaneleri, toplumun her türlü bilgi gereksinimini karşılayan, bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan,  toplumsal kuruluşlar olarak tanımlayan Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Kütüphaneler eğitimin bir parçasıdır. Bir ülkenin eğitimdeki ve kültürdeki yerini kütüphanelerin seviyesi ile ölçmek mümkündür. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kitaplıklar, hayat boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar. Kütüphaneler sadece bilginin depolandığı ve tasnif edildiği yerler olmaktan çıkmakta ve eğitimin bütünleştiği kurumlara dönmektedir. Bilgi ve bilim yuvaları Kütüphanelerimiz sadece okul öğrencilerinin değil, herkesin uğrak yerleri olmalıdır. Sivil toplum kuruluşları, aile ve fert olarak bu konuya daha fazla eğilmeliyiz daha fazla önem vermeliyiz. Okumak ve çalışmak, bizlere yol gösteren temel ilkeler olmalıdır. Unutmayalım ki, ancak eğitimle ve çalışmayla sağlanacak başarı,  sanattan bilime, yaşamın her alanında daha saygın ve söz sahibi bireyler haline gelmesini sağlayacaktır.” dedi.

Rizeli hemşehrilerinin eğitime ve gençlerin gelişimine gereken önemi vermesinin gelecekleri açısından zorunlu olduğunu düşündüğünü kaydeden Vali Yazıcı, “Bizler de bu düşüncelerle yola çıkarak, ekonomik kalkınmanın ancak eğitimle mümkün olacağına inanarak eğitimde yakaladığımız başarıların kalıcı olması adına Rize’de özellikle bu yıl özverili bir çalışmayı hayata geçirdik. Elde ettiğimiz tecrübeler ışığında,  eğitimin tüm paydaşlarının tamamının katılımıyla bu sene Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma  (RENK) Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Okuma alışkanlığının daha da yaygınlaştığı yarınlara ulaşmak temennisiyle tüm kitapseverlerin Kütüphaneler Haftası’nı kutluyorum.” diye konuştu.

Vali Yazıcı mesajının son bölümünde halkımızı 1 Nisan Çarşamba günü Saat:12:30-13:00 arasında Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlenecek “Kitap Okuyorum” etkinliğine davet ederek, “Bu anlamlı gün vesilesi ile halkımızı 1 Nisan Çarşamba günü Saat:12:30-13:00 arasında dört yıldır, tüm yurtta ve ilimizde devam eden proje kapsamında, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında yapacağımız “Kitap Okuyorum” etkinliğine davet ediyorum.

Bu düşüncelerle, 51. Kütüphaneler Haftasını kutlarken; değerli kütüphanecilerimize başarılar diler, tüm öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarımızın kütüphanelerimize olan ilgilerinin artarak devamını diler, saygılar sunarım.”  dedi.