Vali Yazıcı'dan 19 Mayıs Mesajı

Vali Yazıcı'dan 19 Mayıs Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yazıcı, mesajında,  “Gençliğe verilen değer ve önem arttıkça toplumlar gelişir. Geleceğimiz olan gençlerin hem kendileri, hem aileleri hem de ülkelerine yararlı insanlar olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur” dedi.. 

Vali Ersin Yazıcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında gençlere hitap ederek şunları kaydetti:

Sevgili Gençler,

“Bir kez daha büyük bir gururla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle sizlere en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, silah arkadaşlarının desteğiyle ve millet iradesinden alınan güçle başlatılan milli mücadele neticesinde binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içerisinde kazanılan zaferlerin ve bütün dünyaya gücümüzün gösterildiği kahramanlık destanının başlangıcı olan 19 Mayıs, sizlere armağan edilen bir bayramdır. 19 Mayıs, milletimizin birlik içinde tek vücut olarak hareket ettiğinde neler başarabileceğinin de somut bir örneği, sembolüdür.

Güçlü, esenlik ve refah dolu geleceğimizi siz gençlerimiz inşa edecektir. Bu yolda, sizlere güvenimiz ve inancımız tamdır. Gençlerimizi, ülkemizin en değerli hazinesi, yarınlarımızın teminatı olarak görüyoruz. Sizlere duyulan güvenin bilinciyle, şanlı tarihimiz, yüksek milli kültür ve değerlerimizin ışığında en iyi şekilde yetişmeniz, ülkemize ve insanlığa yararlı bireyler olabilmeniz en büyük beklentimizdir.

Sevgili Gençler,

Bununla birlikte bir hususu özellikle vurgulamak istiyorum. Eğitiminize, ilköğretimden yükseköğretime kadar, her aşamada en büyük önemi vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Geleceğimiz olan siz gençlerin hem kendinize, hem ailelerinize hem de ülkenize yararlı insanlar olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Varlığınızla, potansiyelinizle, çalışma azminizle ve üstün gayretlerinizle yarının daha da güçlü ve müreffeh Türkiye’sinin inşa edilmesinde kilit rol oynayacaksınız. Bu nedenle sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız fevkalade önemlidir.

Hiç kuşkunuz olmasın ki, bugünkü gayretleriniz bundan sonraki yaşantınızın ve kariyerinizin şekillenmesinde belirleyici olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık uğrunda can veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum."