Vali Yazıcı'dan 2 Mart Mesajı

Vali Yazıcı'dan 2 Mart Mesajı
Vali Ersin Yazıcı, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rize'nin kurtuluş mücadelesinin, bir milletin yeniden varoluşunun eşsiz bir örneği olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Bu gün Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutluyoruz. 2 Mart, Rizelilerin kurtuluş mücadelesinde başarı göstererek milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği gündür. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve bağlılığı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 98 yıl önce 2 Mart 1918'de Rize'mizde tezahür etmiştir." dedi.

BEN DE YÜREKTEN İNANIYORUM

Rize halkının 2 Mart 1918'de milletin namus ve bağımsızlığı için bir bütün olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Millî Mücadele, Anadolu'nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Bu gurur günümüzde ifade etmek isterim ki; sevinçte, kederde, onurda, kader birliği yapmış, bir ve bütün olma idealindeki aziz milletimizi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek, parçalamak, çağdaşlık ve kalkınma yolundaki kutsal yolculuğundan geri döndürmeye, hiçbir gücün yetmeyeceğine her bir Türk vatandaşı gibi, ben de yürekten inanıyorum. O vatansever insanların evlatları olarak bizler de, bu kutsal mirasımıza her zaman sahip çıkacağız "dedi.

EMANETİ YÜCELTEREK KORUMAYI İLKE EDİNMELİYİZ

Geleceğe güvenle bakmamızı şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarına borçlu olduğumuzu söyleyen Vali Yazıcı, "Bugün ise bu büyük mücadelenin bu onurlu, şanlı başarının mirasçıları olan bizler bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı ilke edinmeliyiz. Her alanda çağı yakalamış bir Rize'yi oluşturmak için çok çalışmalı, şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmalıyız" dedi.

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUZ

Devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu belirten Vali Yazıcı, " Kahramanca yurdunu savunurken, hayatlarını feda etmekten çekinmeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Rizeli hemşehrilerimin 2 Mart Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum " dedi.