Vali Yazıcı'dan 24 Kasım Mesajı

Vali Yazıcı'dan 24 Kasım Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı, mesajında şunları kaydetti:

Rize Valisi Ersin Yazıcı, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, 24 Kasım’ın ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin en seçkin günleri olan ”Öğretmenler Günü” olduğunu hatırlatarak “Bu gün tüm kamuoyunda sizlerin yaptığı bu ulvi görevin önemini bir kere daha tüm toplum ile paylaşıyoruz. Sizler de yaptığınız bu kutsal görevin farkındasınız. Toplum tarafından sizlere ne kadar değer verildiğini görme şansına sahip oluyorsunuz.” dedi.

Filozof Sokrat’ın yaklaşık 2500 yıl önce “Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez” sözleriyle nitelendirdiği öğretmenlik mesleğinin gerçekten de kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, tüm meslek gruplarına dağılan kişilerin öğretmenler tarafından yetiştirilmekte olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Bu günü çocuklarımızda sizlerle birlikte en az sizin kadar coşkuyla kutluyorlar. Geleceği kuracak olan çocuklardır, çocukları geleceğe hazırlayacaklar da sizlersiniz.

Sorumluluğu son derece büyük bu önemli görevin ifasında, yüce Atatürk´ün aydınlattığı yolda ilerleme kararlılığında olan ve O´nun anlatımıyla, “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimseyen öğretmenlerimize güvenimiz tamdır.

Esasen bu ağır sorumlulukları bugüne dek büyük bir özveri ve azimle yerine getirdiklerini bilerek, ileride de bu kıymetli çabalarını sürdüreceklerine tüm kalbimizle inanıyoruz.

Öğretmen çalışma şevki, heyecanı hep taze kalması gereken, hiç körelmeyen, hiç usanmayan, her başarısı yeni bir hamlenin temeli olan Millî Şairimiz Merhum Mehmet Akif’in deyimiyle “önce imanlı, edepli, sonra liyakatli, sonra vicdanlı” olması gereken insandır.

Ülkenin geleceği yönünden önemli sorumluluklar taşıyan, güçlüklerle karşılaşsa da büyük bir hizmet aşkıyla çalışarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin milletine ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için çabalayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bizler de bu düşüncelerle yola çıkarak Rize Halkı ve hayırseverlerimizle el ele verip eğitimde kalitenin artması için de oldukça başarılı çalışmalar gerçekleştirdik.

Bu sene Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma  (RENK)  Projesi’ni başlatmış bulunuyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Onurlu meslekleriyle her zaman sevgi ve saygıyla andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin, bu güzel ve özel gününü tebrik ediyorum. Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, şehit olan, hayatlarını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum".