Vali Yazıcı'dan Atatürk'ün Rize'ye Gelişinin Yıldönümü Mesajı

Vali Yazıcı'dan Atatürk'ün Rize'ye Gelişinin Yıldönümü Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Atatürk'ün Rize'ye gelişinin (17 Eylül 1924) 91. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ersin Yazıcı, Atatürk’ün Rize’ye Gelişinin 91. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda “Büyük Atatürk, Rize’de 91 yıl önce Seni karşıladığımızda duyduğumuz gurur ve heyecanı, bugün tüm Rizeliler bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz” dedi.

Bağımsızlığı ve zaferi yüreklerinde sembolleştiren Rizelilerin medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, İstiklal Savaşımızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bundan 91 yıl önce Rize’mizde ağırlayarak şerefli tarihimizde gururla yer aldık. Milletimiz, çok zor şartlar altında kurduğu Türkiye Cumhuriyetini, barış ve huzur ortamını her zaman korurken ve karşılaşacağı güçlükleri yine milli birlik ve beraberlik içinde çözümleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.'' dedi.

 91 yıl önce yakılan hürriyet ve istiklâl meşalesinin Rize’de hiç sönmeyeceğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı,” Rize’miz Türkiye için önemini bundan sonra da devam ettirecektir. Genç ve çalışkan nüfusumuz ve vatan bilinci yüksek vatandaşlarımız sayesinde her zaman milletimizin umudu olmayı sürdüreceğiz. Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanını korumak için birçok şehit verilen ilimizde ve ülkemizde muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkılması yolunda büyük gayret sarf edilerek, canla başla çalışılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı, mesajının son bölümünde ise şunları kaydetti: “Rizelilerin Hemşehrisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal mücadelemizin kahramanlarını, Rize’ye gelişlerinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyor, tüm Rizelileri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında bütün şehitlerimizi bir kez daha minnetle yâd ederken, bize emanet edilen bu cennet vatanımıza düşman ayakları bastırtmamak için tüm benliğimizle söz veriyoruz. Ruhlarınız şad olsun”