Vali Yazıcı'dan Bayram Mesajı

Vali Yazıcı'dan Bayram Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Toplumumuzun manevi zenginliklerinden olan, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayan ve insani vasıfları ön plana çıkaran millî ve manevi değerlerimizden biri olan Kurban Bayramını milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim” dedi.

Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günlerinin de ötesine taşıyarak yaşamımızın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde anımsamamız gerektiğini kaydeden Vali Yazıcı, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının her dönemde sorunlarımızın çözümünde tek etkili zemin olduğunu unutmamalı; bu bayramda da birbirimizi samimiyetle kucaklayarak, aile ve çevremizin huzuruna katkıda bulunmalıyız.

Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzel değerleri barındıran Kurban Bayramı ile buluşacak olmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. Dini vecibelerimizi yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan tüm vatandaşlarımıza ve din kardeşlerimize selamlarımızı, hayır dualarımız ile birlikte gönderiyoruz. Onları şimdiden kutluyoruz.

Bayramlar, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının en canlı şekilde tezahür ettiği; toplumsal barışın; huzurun ve hoşgörünün pekiştiği ve herkesin ortak duygularda birleştiği mübarek günlerdir.
Bayramlar, ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, yoksulların sevindirildiği, insanların kaynaştıkları ve dostlukların pekiştiği, aile bağlarının kuvvetlendiği çok özel günlerdir. Kurban Bayramı günleri ise paylaşımı ve dayanışmayı artıran özelliğiyle birlik ve bütünlüğümüz açısından ayrı bir öneme sahiptir.
Bu bayram coşkusunu yaşarken, bir yandan da, Suriye ve Irak başta olmak üzere, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin bir kısmında yaşanmakta olan sıkıntıların ve çatışmaların son bulmasını, bölgemizde ve dünyada barış ve kardeşliğin hâkim olmasını diliyorum.

Bu vesileyle geleceğe mutlu, güvenle bakan, kalkınmış, huzurlu ve refah içinde yaşayan bir Rize için çalışmalarımıza heyecanla devam ettiğimizi, Kurban Bayramı dolayısıyla ortaya çıkabilecek sorunların çözülmesi ve vatandaşlarımızın bayramlarını huzur ve güven ortamında geçirmeleri için Valiliğimizce her türlü tedbir alınmış, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımız, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Hastanelerimiz, Türk Telekom gibi kuruluşlarımız bayram süresince görev ve sorumluluk alanlarına giren gerekli her türlü önlemleri almak üzere talimatlandırılmışlardır.

Her bayram olduğu gibi trafik yoğunluğunun artacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Rize genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütülecektir. Trafiğe çıkacak sürücülerimizin de trafik kurallarına uyacaklarına, bu konuda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, hiç kimsenin bayram sevincini acı ve hüzne çevirmemesini diliyorum.

Bayram tatilinin huzurlu bir şekilde yaşanması için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize, sağlık personelimize, zabıta, itfaiye ve diğer tüm çalışanlarımıza kolaylıklar dilerim. 

Bayramı şehit aileleri başta olmak üzere, kahraman gazilerimizi, dost, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek kutlamalı;  hasta, engelli ve muhtaçlık içinde olanlara yardım ederek ziyarette bulunmalı ve bayram coşkusunu onların da yaşamasını sağlamalıyız.

Bu vesileyle, şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına Kurban Bayramınızı bir kez daha içtenlikle kutluyor, sevdikleriniz ve yakınlarınızla sağlık, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar geçirmenizi diliyorum.”