Vali Yazıcı'dan Bayram Mesajı: Rize'de Tüm Tedbirlerimizi Aldık

Vali Yazıcı'dan Bayram Mesajı: Rize'de Tüm Tedbirlerimizi Aldık
Rize Valisi Ersin Yazıcı, bayramların birlik ve beraberlik duygularını doruk noktaya çıkaran günler olduğunu ifade eden bir mesaj yayımladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı mesajında, bayram boyunca Rize'de vatandaşların bayramlarını huzur ve güven ortamında geçirmeleri için Rize Valiliğince her türlü tedbirin alındığını belirterek, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği bir Ramazan Bayramını Rize’de birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Hayatımızda müstesna bir yeri bulunan bayramların, sevinç ve mutluluk, yardımlaşma ve dayanışma içeren sevgi günleri olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Bu günlerde ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayram coşkusunu onlara da yaşatmalıyız. Millet olmayı, kardeşçe bir arada yaşamayı, dayanışmayı, paylaşmayı, aynı ruh ve gönül ikliminde yaşamanın anlamını ve zenginliğini hepimiz en çok bayram günlerinde hissederiz. Nitekim bu yıl Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen ve benim de katılma imkânı bulduğum birçok etkinlik ve iftar programlarında vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde, el ele güzel günlere doğru ilerliyor olmasından özel bir mutluluk duydum.” dedi.

Bayramı; şehit aileleri başta olmak üzere, kahraman gazilerimizi, dost, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek kutlamamız gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı, “Hasta, engelli ve muhtaçlık içinde olanlara yardım ederek ziyarette bulunmalı ve bayram coşkusunu onların da yaşamasını sağlamalıyız.” ifadesinde bulunduktan sonra mesajında şunları kaydetti: Ne yazık ki, bu bayram sevincini gönüllerimiz buruk olarak yaşıyoruz. Gazze ve Irak başta olmak üzere İslam dünyasında yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını; bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olmasını yürekten arzu ediyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu bayram günlerinde de yüreklerimiz, zulme ve haksızlığa uğrayan dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimiz için atacak, dualarımız milletimizin daha güzel yarınları ve güzel bir dünya için olacaktır. İdrak ettiğimiz bu güzel Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeli, bu güzel vatan için şehit düşmüş ecdadımızın şanına yakışan sorumluluk duygusunu üzerimizde hissederek, sergilediğimiz bu birlik ve beraberliği her zaman göstermeliyiz.

Rize’de vatandaşların bayramlarını huzur ve güven ortamında geçirmeleri için Rize Valiliğince her türlü tedbirin alındığını mesajında belirten Vali Yazıcı, “Valiliğimizce her türlü tedbir alınmış, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımız, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Hastanelerimiz, Türk Telekom gibi kuruluşlarımız bayram süresince görev ve sorumluluk alanlarına giren gerekli her türlü önlemleri almak üzere talimatlandırılmışlardır. Her bayram olduğu gibi trafik yoğunluğunun artacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Rize genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütülecektir. Trafiğe çıkacak sürücülerimizin de trafik kurallarına uyacaklarına, bu konuda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, hiç kimsenin bayram sevincini acı ve hüzne çevirmemesini diliyorum.

Bayram tatilinin huzurlu bir şekilde yaşanması için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize, sağlık personelimize, zabıta, itfaiye ve diğer tüm çalışanlarımıza kolaylıklar dilerim. Ramazan Bayramı’nın Rize’ye, devletimize, milletimize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle eşsiz fedakârlıklarını hiçbir zaman unutamayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Sevgili Rizeli hemşehrilerimin ve tüm çalışma arkadaşlarımın aile fertleriyle birlikte Ramazan Bayramlarını kutluyor,  gelecek her günün bayram sevinci, huzuru ve mutluluğu ile dolu olmasını diliyorum.” Dedi.