Vali Yazıcı'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

Vali Yazıcı'dan Çanakkale Zaferi Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ersin Yazıcı, “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” nedeniyle yayımladığı mesajda, her yıl 18 Mart’ta, tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşamakta olduğumuzu kaydederek, “Aynı anda kutsal vatanımız için canlarını feda ederek ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin yüce hatırası önünde rahmet, minnet ve saygıyla eğilmekteyiz.” dedi.

Vali Yazıcı mesajında “Hiçbir feragat, hiçbir vazgeçiş can kadar kıymetli olamaz. Ancak, vatan, millet, iman; can kadar, canan kadar sevilirse, İnsan kendinden vazgeçebilir. Millet için canını feda edebilir. Her yıl 18 Mart’ta, tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşamakta, aynı anda kutsal vatanımız için canlarını feda ederek ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin yüce hatırası önünde rahmet, minnet ve saygıyla eğilmekteyiz.” İfadelerine yer vererek, bu zaferin kutsal vatan topraklarının ve aziz milletimizin bekası için canlarını feda eden on binlerce milli kahramanın ilahi mücadele gücünün muhteşem ve mukaddes bir hatırası olduğunu kaydederek, Çanakkale Zaferi’nin yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topluca ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesi olduğunu belirtti.

Vali Yazıcı mesajında ayrıca şunları kaydetti: Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk milleti belirleyici bir rol oynamıştır. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Bizler, bağımsız ve hür yaşama iradesi olan Çanakkale ruhunu Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta ve bugün terörle mücadelede görmekteyiz. Şehit yakınları ve gazilerimizle konuştuğumuzda bu ruhun yaşamakta olduğuna şahit olmaktayız. Şehitlerimiz bizimle beraber, kalplerimizde. Bu vatan için şehit olan ceddime, askerime, kardeşime, şükran ve minnet duygularımız büyüktür.

Bu toprakları vatan yapmak için gösterdiğiniz fedakârlıklar yüce Türk milletinin kalbinde ve millî mücadele tarihinde her zaman müstesna bir yer işgal edecek ve ülkemizin gelecek kuşakları sizleri minnetle anacaktır. Bu duygularla yüce hatıralarınız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Şehitler ölmez, ya toprak olup ölümsüzleşirler ya da bayrak olup ebedileşirler. Ailelerine gurur, geleceğimize ölümsüzlük, Türk milletine hayat veren yüce şehitlerimiz, yurdun dört bir yanındaki hatıralarınızla şanlı tarihimizin sayfalarına vatanseverliğin en güzide örneklerini yazdırdınız.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları,100. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve milletimizin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.