Vali Yazıcı'dan Karne Notu Uyarısı

Vali Yazıcı'dan Karne Notu Uyarısı
Rize Valisi Ersin Yazıcı,2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin Cuma günü sona erecek olması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cuma günü düzenlenecek karne töreni sonrasında başlayacak olan yarıyıl tatili nedeniyle öğrenci, öğretmen ve velilere ayrı ayrı mesajlar veren Vali Ersin Yazıcı; okul ve karnenin önemli bir gösterge olduğunu, ancak, sadece bu göstergeler üzerinden hareket ederek yavrularımızı değerlendirmemizin yanlış olacağını vurguladı.

İl genelinde eğitim gören 61 bin 489 öğrenciye iyi tatil dileklerinde bulunan Vali Yazıcı; başta Rize halkı olmak üzere ve öğrenciler adına, emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Vali Ersin Yazıcı, yayımladığı yarıyıl tatili mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerli Rizeli Hemşehrilerim,

“Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rize’de eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK)  projemizi uygulamaya geçirdik. Uzun bir dönemdir bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. İlçelerimizde ve okullarımızda bununla ilgili çalışmaları ayrıntıları ile sürdürmeye devam ediyoruz. Temel hedefimiz, Rize’deki eğitimin daha üst noktalara taşınması ve başarının ulusal düzeyde önemli bir aşamaya gelmesini sağlamaktır.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır.  Önemli olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip topluma hazırlamaktır. Bunun gerçekleştirilmesi adına bütün kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz.
Son yıllarda devletimizin eğitime olan katkıları olağanüstü derecede artmıştır. Bu katkılara hayırsever vatandaşlarımızın da destek sağlaması çok önemlidir. Hayırsever vatandaşlarımızın eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

Bizim en önemli avantajımız genç nüfusumuz. Ülkemizin dünya ile yarışması, 2023 hedeflerine ulaşmamız için yavrularımızın kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor.

Sevgili Öğrenciler, notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu dönemi iyi değerlendirin. Sizlerin iyi yetişmesi için gereken her türlü çabayı harcıyoruz. 

Değerli Velilerimiz,  çocuklarımız karnelerini alacaklar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulayarak, okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma amacıyla bu faaliyetler içerisinde yer almalıyız.

Kıymetli Öğretmenler, Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin.

Geleceğimizin umudu ve ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve gayretlerinin devamını temenni ediyor,  her öğrencimizle ilimizin ve ülkemizin kalkınacağını ve her öğrencimizin ilimizin ve ülkemizin güvencesi olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gayretlerinden ve fedakârlıklarından dolayı bir kez daha kutluyor, huzur dolu bir yarıyıl tatili geçirmelerini temenni ediyorum.