Vali Yazıcı’dan Polis Haftası Mesajı

Vali Yazıcı’dan Polis Haftası Mesajı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yazıcı, mesajında, Emniyet Teşkilatı mensuplarımızın 170. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını,  Emniyet Teşkilatımızın milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliğini;  zaman mefhumu gözetmeksizin görevini büyük bir özveriyle yerine getirdiğini söyledi.

Vali Yazıcı mesajında ayrıca şunları kaydetti: Türk Polis Teşkilatımız, şerefli geçmişiyle milletimizin her zaman övgüsüne ve sevgisine mazhar olmuştur. Polis teşkilatı, vatandaşların huzur, güven, can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla kendini sürekli olarak geliştirerek, görevini en iyi şekilde ifa etmektedir.   Emniyet teşkilatımızın yasal görevlerini büyük bir titizlikle yerine getirmesinin yanı sıra üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri sonucu toplumun gönlünde de müstesna bir yere sahip olduğunu görmekteyiz. Çay’ın Başkenti Rize’mizde de vatandaşımızın birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güvenliğini sağlamak adına, fedakârca görev yapan polisimiz; her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir. Toplumsal huzuru sağlanmış, çağdaş kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Rize vazgeçilmez hedefimizdir.

Polis teşkilatımızı sadece adli olaylar ve genel olarak sorumlu olduğu konular içerisinde değerlendirmemek gerektiğini kaydeden Vali Yazıcı, bu bağlamda Rize Emniyetimizin de; önleyici kolluk, toplum destekli polislik ve sosyal projelerde de son derece başarılı çalışmalara imza attığını ifade ederek, “Suç ve suçluyla mücadele ederken güvenliğin sağlanması hususunda desteğini esirgemeyen kadirşinas Rize halkına, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Şehit polislerimizi minnet ve rahmetle anarken, başta Rize’de görev yapanlar olmak üzere tüm teşkilat mensuplarının 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum.” dedi.