Vali Yazıcı'dan Rize'de İlk Açıklama

Vali Yazıcı'dan Rize'de İlk Açıklama
Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın Rize’deki ilk açıklaması…

Rize’nin Yeni Valisi Ersin Yazıcı, bugün kente gelerek yeni görevine başladı. Vali Yazıcı, hayat hikayesinden de kısaca bahsettiği konuşmasında Rizeli’nin kıvrak zekasını, liderlik ve azmini Rizelilerle çalışarak ve yaşayarak öğrendiğini söyledi.

Rize Valiliği önünde düzenlenen karşılama törenine Rize Vali Vekili Mehmet Özer ile Vali Yardımcıları Ümit Hüseyin Güney, Şefik Aygöl ve Bahattin Alp Arslanköylü, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Müftü Vekili Ali Çakmak, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Genel Meclis Başkanı Muhammet Avcı ile ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, siyasiler, daire müdürleri, stk temsilcileri ve yetkililer katıldı. Yeni valiye “hoşgeldin” demek isteyen bürokratlar valilik bahçesinde uzun bir kuyruk oluşturdu.

Karşılama töreninin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Rize Valisi ilk mesajını verdi. Vali yazıcı, Rize’nin bir sanayi şehri olmayacağını vurguladığı açıklamasında bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin Rize’nin sanayisini oluşturacağını söyledi.

ersin-yazici-rize-valisi.20140602182744.jpg

“Bakanlar Kurulu’nun 21.05.2014 tarih ve 6366 sayılı kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile atandığım Rize Valiliği görevine bugün itibarıyla fiili olarak başlıyorum” sözleriyle Rize’ye “Merhaba” diyen Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Türkiye’nin en önemli, en güzel şehirlerinden biri olan Rize’ye vali olmak büyük vir taltif ve onurdur.” dedi.

Rize Valisi olarak atanmasını layık gören Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şükranlarını sunan Vali Yazıcı,yeni görevinin şahsı ve Rize için hayırlı olmasını diledi.

KARADENİZ İKLİMİNDE YETİŞTİK

Düzce’de doğduğunu ve Karadeniz ikliminde yetiştiğinden  en sevdiği kokunun yağmurdan sonraki toprak kokusu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, liseyi Burdur’da üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladığını kaydederek, ilk kaymakamlık görevini 1995’te Burdur Karamanlı’da yaptığını ifade etti. Devlet tecrübesinin kaymakamlık, vali yardımcılığı ve İçişleri Bakanlığındaki görevlendirmelerle üst düzeyde olduğunu belirten Vali Yazıcı, birlikte çalıştığı kişilerden çok şey öğrendiğini kaydetti.

RİZELİ’NİN KIVRAK ZEKASI, LİDERLİK VE AZMİNİ YAŞAYARAK ÖĞRENDİM

Yaklaşık 7 yıl Kocaeli’de Genel Sekreter Yardımcısı ve Genel Sekreter olarak çalıştığını sözlerine ekleyen Vali Yazıcı, Asya’dan Avrupa’ya; Avrupa’dan Asya’ya uçan her kuşun, her yolcunun uğrak yeri olan Kocaeli’nin hayatının en önemli durağı olduğunu kaydederek, “Kocaeli, il sınırında büyükşehir yasasının laboratuarı olmuştur. Hem fiili olarak süreci yönetenlerden oldum, hem de  bu süreci akademik teze dönüştüröme mutluluğunu yaşadım. Köyler dahil, şehrin her bir santemetrekaresine yolunu açan yasa, Kocaeli’nin kaderini değiştirmiştir. Bu değişim sürecinden Kocaeli’de çok şükür iyi işler yaptık. Strateji, hedef, hizmet, ulaşım, teknoloji, bilişim, eğitim, sosyal politikalr, turizm, kentsel dönüşüm, kent ekonomisi… yüzlerce konuda ilklere imza attık. Türkiye’nin bütün diğer büyükşehir belediyelerine örnek bir model kurduk. Kocaeli’de edindiğim tecrübeyi, Rizemizin hizmetine arz etmek nasip oldu. Allah utandırmasın. İl sınırında model büyükşehir belediyesi olan Kocaeli’de görevi devraldığım şimdi ki Bursa Valisi dönemin Genel Sekreterimiz Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımızİbrahim Karaosmanoğlu, üstün yönetme kabiliyetleri ile bana ve ekibime ılık oldular, yol gösterdiler. Her ikisi de Rizeli olan bu büyüklerimizle çalışırken, Rizli’nin kıvrak zekası, liderliği ve azmini yaşayarak öğrendim.” dedi.

MİLLETİN ALİ MENFAATLERİ DEVLETE İSTİKAMET VERİR

Türkiye’nin yerleşik bir devlet algısı olduğunu ifade eden Rize Valisi Ersin Yazıcı, bunun kutsanan bir devlet anlayışı olduğunu Yeni Türkiye’de bu algının değişmekte olduğunu ve Yeni Türkiye’de Devletin milletiçin var olduğunu kaydedederek, “Devlet, milletin refahı, huzuru ve emniyeti için çalışır. Millet bütün hesapların merkezindedir.yeni Türkiye’de başarının yolu da bu anlayışla çalışmaktan geçer, B,z de bu anlayışla çalışacağız. Devletin ali menfaatleri ile milletin ali menfaatlerini birbirinden ayıranlar var. Öyle şey olmaz. Milletin ali menfaatleri devletin ali menfaatlerini belirler. Yeni Türkiye, Yeni Dünya; milletle devleti birbirinden ayırmaz. Millet, devlete yön verir. Bütün yöneticiler gibi bana da, milletin talep ve ihtiyaçlarına yönelmek, kendini millete adamak düşer. Allah’ın izniyle, Rize’deki mesaimizi şekillendirecek temel anlayış budur.” diye konuştu.

ATANMIŞ GİBİ DEĞİL, ADANMIŞ GİBİ ÇALIŞMAK

Rize Valisi Yazıcı, konuşmasının devamında kendilerine bürokrat olarak idari bir tanımlamada bulunduğunu ancak bu tanımlamanın iyi olmayan yanlarının da bulunduğunu kaydederek, “Yakın zamana kadar Türkiye’de bürokratik mekanizma, milletten uzak olmayla özdeşleşmişti. Bürokrasi uzun yıllar boyunca tabiri caizse işleri zorlaştırmıştır. Türkiye’de atanmışlarla, seçilmişler sanki farklı mekanizmaların temsilcisi gibi algılanıyordu. Biraz öncde ifade ettiğim gibi dünya çok değişti. Türkiye de çok değişti. Artık bu tür ayrımlar geçersizdir. Hepimiz milletimizib selameti, esenliği, huzur ve refahı için çalışıyoruz, çalışmalıyız. Devletimiz bizi Rize Valiliği’ne atadı. Bunun benim için anlamı; git ve adanmış gibi çalıştır.” dedi.

ersin-yazici-rize-valisi-olarak-goreve-basladi.jpg

ALLAH KARADENİZ’E VERDİKÇE VERMİŞ

Allah’ü Tealanın Karadeniz’e fazladan nimetler verdiğini ve Rize’nin de bu cömert nimetlerden bol bol nasibini aldığını vurgulayan Vali Yazıcı, hudutsuz yeşili ve mavisiyle Rize’de tarih, kültür, doğa, dağlar, yaylalar, akarsular, çağlayanlar, Karadeniz’in maviliği olduğunu sözlerin ekleyerek, bunların Rize’yi dünya ölçeğinmde bir turizm merkezi yapmaya yeteceğini söyledi.

Rize’de sanayinin, fabrika bacalarının olmayışının turizm için avantaj olduğunu yineleyen Vali Yazıcı, turizm bacasız sanayi olduğunu ifade ederek bunun büyük bir ekonomik kaynak olduğunu belirterek, “Yani şehir hangi yönde gelişeceğini böyle deklare ediyor. Diyor ki ben Rizeyim. Çamlıhemşinim, Fırtına Vadisiyim, Çayın Başkentiyim, Kaçkarım. Ey idareci sen bunlara ağırlık ver. Değerlerimi, ürünlerimi öne çıkar. Çok kazan. Bize de Rize’nin söylediklerini doğru okumak, doğru anlamak düşüyor. İlk işlerimizden biri, şehrin değerler ve destinasyonlar envanterini çıkarmak, önceki dönemlerde başlatılan projeleri geliştirmek, yeni projelerle hedefe ulaşmak olacaktır.”  ifadelerini kullandı.

GELMİŞ GEÇMİŞ BÜTÜN VALİLERİMİZE, DEVLET ADAMLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vali Yazıcı, kendinden önceki Rize Valisi Nurullah Çakır’ın Rize için çok iyi çalıştığını ve Rize’de önemli işler yaptığını sözlerine ekleyerek, “Devlette devamlılık esastır. Vali Bey döneminde başlayan, başlatılan projeleri geliştirmeye, zenginleştirmeye çalışacağız. Mart 2014 Berlin Turizm Fuarında “Yılın En iyi Turizm Ödülü” Rize’ye verildi. Bu çok önemlidir, büyük bir başarıdır. Rize’ye hizmet eden gelmiş geçmiş bütün valilerimize, tüm devlet adamlarına teşekkür ediyorum. Devraldığımız bayrağı, çok daha ileriye taşımak için gece gündüz çalışacağız. Rize’nin ışığını dünya ölçeğinde parlatacğaız.” Şeklinde konuştu.

VALİ OLDUĞUNU BAŞBAKAN’DAN ÖĞRENDİ

VALİ OLDUĞUMU BİR DÜNYA LİDERİNDEN DUYMAK MUTLULUK

Yazıcı, vali olduğunu havalimanında karşılamak için gittiği Başbakan'dan öğrendiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Başbakanımız havalimanında ‘hayırlı olsun Rize’ye gidiyorsun’ dedi. Vali olmak ayrı bir mutluluk ama bunu sayın Başbakan'dan bir dünya liderinden duymak ayrı bir mutluluk. Çok heyecanlandım. Söyler mi diye de bekliyordum. Muhtemelen söyler diye düşünmüştüm. Önceden konu ile ilgili bilgi almıştım. Sağlıklı ve net bir bilgi değildi. Çok hoş oldu. Benim için unutulmaz bir an. O anı fotoğraflamışlar. Dedim ki ömrüm boyunca çekilmiş en özel fotoğraf bu. Güzel bir duyguydu.”

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı

Vali Yazıcı Artık Rizespor Taraftarı