Vali Yazıcı'nın 23 Nisan Mesajı

Vali Yazıcı'nın 23 Nisan Mesajı
Rize Vali Ersin Yazıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Yazıcı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir mutluluk ve coşkuyla kutladığımızı ifade eden Vali Yazıcı, bu yıl, ulusal egemenliğimizin sembolü TBMM'nin kuruluş yıl dönümünü ve dünyanın ilk çocuk bayramını 95. kez kutladığımızı kaydetti.  

Vali Yazıcı, yarının büyükleri bugünün küçüklerine hitap ederken, “Ülkemizin geleceğini sizler şekillendireceksiniz. Zamanı geldiğinde bizlerin, anne ve babalarınızın yerini sizler devralacaksınız.  Aileleriniz ve büyüklerinizle birlikte, ben ve mesai arkadaşlarım, bu doğrultuda sizlere ihtiyaç duyacağınız her türlü destek ve yardımda bulunmaya hazırız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı siz çocuklara armağan ederken, Cumhuriyetin gelecek nesillerine verdiği önemi vurgulamak düşüncesiyle hareket etmiş ve bu düşüncesini "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." dedi.

İlköğretimde görev yapan öğretmen ile öğrenci velilerine yönelik ifadelere de yer veren Vali Yazıcı, “Çocuklarımız umutlarımızın resimleridir. Hepimiz büyük fedakârlıklarda bulunarak tüm kaynaklarımızı öncelikle onların daha iyi yetişmelerine ayırıyoruz. Geleceğe güvenle bakan özgüveni yüksek karakteri sağlam nesiller yetiştirmek sizlere tereddüb eden yüce bir görevdir. Şurası muhakkak ki; aydınlık ve müreffeh yarınların teminatı eğitimdir. Çocuklarımız geleceğimizdir diyorsak, onlardan çok şey bekliyorsak, en iyi şekilde yetişmeleri, sağlam bir eğitim almaları ve bir meslek sahibi olmaları için özveride bulunmalıyız. Öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız. 95 yıl öncenin savaş yorgunu genç Türkiye Cumhuriyeti, bugün ekonomik gücü ve ilerleyen demokratik standartlarıyla uluslararası alandaki ağırlığı giderek artan bölgesel bir güç haline gelmiştir. İş gücünün ve sermayesinin neredeyse tamamını savaşlarda kaybetmiş olan ülkemizin bugün geldiği nokta hepimizin gurur duyması gereken bir gelişmedir. Bu vesileyle, sizlere sadece bir sorununuz olduğunda değil, her zaman yanınızda olduğumuzu hatırlatmak isterim. Valiliğimiz ve Devlet Kurumlarımız sizlerin evinizdir.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini düzenleyen, emekleri geçen bütün kurum ve şahıslara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı, mesajının son bölümünde ise 7’den 77’ye bütün vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, “1920 yılından beri milli birlik ve beraberliğimiz için özel önem taşıyan bugünde, zor şartlarda milli mücadele yürüterek ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Birinci Meclis'te görev yapan üyeleri ve bütün şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm Rizeli Hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." dedi.