Vali Yazıcı’nın Öğretmenlerden Ricası

Vali Yazıcı’nın Öğretmenlerden Ricası
Rize Valisi Ersin Yazıcı, öğretmenlerin eğitime sevgilerini katmaları gerektiğini ifade ederek öğretmenlerden ricada bulundu.

Merkez Atatürk Ortaokulunu ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, idareci ve öğretmenlerin katılımıyla RENK Projesini değerlendirdi. Vali Yazıcı öğretmenlerden ricada bulunarak eğitim öğretim gören çocukların kendi çocuklarıymışcasına göre hareket etmelerini istedi.

ersn-yazici-renk-projesnde-5.jpg

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile birlikte kitap okuma saatine katıldı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini ve öğrencilerin kitap okuma saatine aktif olarak katıldığını söyledi.

ersn-yazici-renk-projesnde-1.jpg

Vali Yazıcı eğitimde sevginin önemli olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimiz eğitime sevgilerini katmalı, sevgi eğitimde önemli,  öğretmen öğrencisini sevmeli ve kendi çocuklarına davrandığı gibi davranmalı. Okul idarecileri sorunlarla yakından ilgilenmeli ve başarı için elinden gelen gayreti göstermeli.” dedi.

Vali olarak takip ve denetime devam edeceğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı,”Biz küçük dokunuşlarla bir şeyler yapabiliriz, harekete geçirebiliriz. Hangi işi yaparsak yapalım o işe yüreğimizi ve sevgimizi katmamız gerekiyor. Biz bir şeyler yapacağız.”diye konuştu.

Yapılan değerlendirmelerde, veli ve öğretmenle, eğitim kadrolarının yapacağı şeylerle öğrencinin her türlü şekle girebileceğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı,” Öğretmen arkadaşlarıma şu ricada bulunuyorum: O sıralarda oturan çocuklarımızın kendi çocuğumuz olduğunu düşünün, ona göre hareket edin, iki ay sonunda da nasıl hareket edeceğinize kendiniz karar verin. Karar sizindir. Ama iki ay, lütfen o çocukların kendi çocuklarınız olduğunu düşünün.“ şeklinde konuştu.

ersn-yazici-renk-projesnde-2.jpg

Renk projesinin sadece okuma saatiyle ilgili bir proje olmadığını dile getiren Vali Yazıcı, “Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerek. Hedefimiz ve amacımız o. Bu hedefi de gerçekleştirmek için de çalışmalara devam edeceğiz.”dedi.

ersn-yazici-renk-projesnde-3.jpg

Programın sonunda, valilerin, kaymakamların Türk idare sistemi içinde önemli görevler ifa ettiğini belirten Vali Yazıcı, Mülki İdare Amirliği mesleği, memleket ve millet için güzel hizmetler yapılmasına vesile olan güzel bir meslektir. Ben, bu mesleği tercih ettiğim ve yapmakta olduğum için çok mutluyum. Sizler de meslek tercihlerinizi yaparken mutlaka severek yapabileceğiniz ve mutlu olacağınız mesleği seçiniz, tercih ediniz. ”dedi.

ersn-yazici-renk-projesnde-4.jpg