Vali Yazıcı'ya "Ölmeden Rize Havalimanını Görecek miyim?" Sorusu

Vali Yazıcı'ya "Ölmeden Rize Havalimanını Görecek miyim?" Sorusu
Rize Valisi Ersin Yazıcı, Pazar ilçesine gerçekleştirdiği halk sohbetinde bir vatandaşın Rize'nin Pazar ilçesinde yapılacak olan Rize Havalimanından ilk uçağın kalkışını ölmeden görüp göremeyeceğini sordu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Pazar ilçesine gitti. Pazar'a giden  Vali Ersin Yazıcı'yı Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan ile diğer ilgililer karşıladı. Meydan Parkında vatandaşlarla çay içip, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Yazıcı, Pazar'da yapımı düşünülen havalimanı projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bu sırada bir vatandaş Vali Yazıcı'ya "Sayın Valim ben yaşlandım. Havalimanının yapılışını görecek miyim? İstanbul'dan kalkacak uçakla Pazar'a gelme şansım olacak mı?" diye sorarken, Vali Yazısı ise soruyu, "O senin dediğin eskidendi. Şimdi bir yatırım başladığı zaman en geç 3 yılda tamamlanıyor. Sondaj çalışmaları hala devam ediyor. Havalimanı öncelikli yatırımlar programına alındı." şeklinde cevaplandırdı.

Her hafta sonu rutin olarak bir ilçeye ziyaret gerçekleştireceğini ifade eden Vali Yazıcı,"Bugün bu anlamda ilk ziyaretimizi Pazar ilçesine gerçekleştirmiş oldum. Her ne kadar biz bürokratlar hafta içinde değerlendirme toplantıları yapsak da bu gibi ziyaretler daha farklı oluyor." dedi.

pazarziyaret2.jpg

HAVALİMANI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Meydan Parkında vatandaşların havalimanı projesiyle ilgili sorusunu cevaplayan Vali Yazıcı, "Rize-Artvin Havalimanı Pazar-Çayeli arasında yapılıyor. Artık Rizeli ve Artvinli vatandaşlarımız Trabzon'a kadar gitmeyecekler. Çok önemli bir yatırım. Bölgeye hem turizm yönünden, hem de ekonomik yönden katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan Pazar'a tatil için gelen bir iş adamı konuyla ilgili Vali Yazıcıya, "Sayın Valim ben yaşlandım. Havalimanının yapılışını görecek miyim? İstanbul'dan kalkacak uçakla Pazar'a gelme şansım olacak mı?" şeklinde bir soru yöneltirken, Vali Yazıcı, "Ben 23 yıldır devletin belirli kademelerinde görev yaptım. O senin dediğin eskidendi. Şimdi bir yatırım başladığı zaman en geç 3 yılda tamamlanıyor. Sondaj çalışmaları hala devam ediyor. Havalimanının 520 Milyon TL'ye mal olacağı düşünülüyor. Havalimanının her türlü teknik çalışmaları yapıldı. Bu havalimanı kara üzerinde yapılsaydı toplam maliyeti 80 ile 120 Milyon TL arasında değişirdi. Deniz üzerinde yapılması planlanan havalimanı ise 5 kat maliyetli olacak. Rize'de yapılacak olan havalimanının toplam maliyeti 520 milyonu bulacak. Şayet Rize'nin düz bir alanı olsaydı 120 Milyona bu işi yapabilirdik. Havalimanı öncelikli yatırımlar programına alındı." diye cevap verdi.

HAYIRLI KAZANÇLAR DİLEDİ

ersin-yazici-bir-dizi-ziyaretlerde-bulunmak-uzere-pazar-ilcesine-gitt2.jpg

Pazar İlçe merkezindeki esnafları da ziyaret eden Vali Yazıcı, hayırlı kazançlar diledi.

Vali Yazıcı, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, yoğun çalışma temposundan fırsat buldukça hem kent merkezi hem de ilçe gezilerinde esnafı ziyaret ettiğini ve vatandaşlarla bir araya geldiğini belirterek, "Vatandaşlarımız çeşitli vesilelerle ilin valisi olarak bana, vali yardımcılarımıza ve kurum müdürlerimize talep ve dileklerini iletiyor. Ben de bugünkü gibi fırsat buldukça esnafımızın ve halkımızın yanına gidip onlarla sohbet ederek sorunlarını dinliyor ve çözüm yollarını bulmaya çalışıyorum" dedi.