Vali Yazıcı’yı Güldüren ve Düşündüren Diyalog

Vali Yazıcı’yı Güldüren ve Düşündüren Diyalog
Rize Valisi Ersin Yazıcı, ortaokul öğrencilerine büyüyünce ne olmak istediklerini sordu. Öğrencilerin cevapları ise Vali Yazıcı’yı hem sevindirdi hem de düşündürdü!

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın Rize’deki eğitim seviyesinin yükseltilmesi adına başlatmış olduğu RENK Projesi, hız kesmeden yola devam ederken, Vali Yazıcı, proje kapsamında bugün MEB’e bağlı Rize Merkezdeki bir ortaokula ziyarette bulunarak idareci ve öğretmenlerin katılımıyla RENK Projesini değerlendirdi. Burada İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve ortaokul öğrencileriyle birlikte kitap da okuyan Vali Yazıcı, öğrencilere yönelttiği “Büyüyünce ne olacaksınız” sorusuna verilen cevaplarda şaşkınlığını gizleyemezken, ortaya çıkan diyalogların biraz da espriye dönüşmesiyle sınıfta gülüşmelere neden oldu.

ersin-yazici-renk-projesinde-4.jpg

Öğrencilerle arkadaşca sohbette bulunan Vali Yazıcı, öğrencilere yönelttiği “Büyüyünce ne olacaksınız” sorusuna öğrencilerin profesör, pilot, cerrah, öğretmen vs. gibi cevaplar vermesinden memnun kalırken, “Ne profesörü, ne cerrahı, neden pilot?” gibi yönelttiği sorularda ise öğrencilerin “Bilmem, henüz karar vermedim” şeklindeki cevapları karşısında ise öğrencilerin kararsızlığından dolayı şaşkınlığı gizleyemezken, bu esnada esprili diyalogların da sohbette yer alması gülüşmelere neden oldu.

ersin-yazici-renk-projesinde-2.jpg

Vali Yazıcı, program sonunda yaptığı açıklamada ise, hep birlikte Rize'de eğitimle ilgili seferberlik başlattıklarını ifade ettikten sonra "Okuma saatlerine katılarak okulları dolaşıyoruz. Renk projesi sadece okuma saatiyle ilgili bir proje değil. Bu projeyi tüm eğitim kurumlarında hizmet ve verimin artması için planlı bir çalışma ile sonuç odaklı çalışmaların etkin olması için uyguluyoruz." dedi.

Amaçlarının geleceğin teminatı olan çocukları iyi yetiştirmek olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Geleceğimizi sağlam bir yapıda oluşturmak için çocuklarımız bizim en büyük yatırımımız. Çocuklarımızı her yönden bilinçlendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ersin-yazici-renk-projesinde-3.jpg

ersin-yazici-renk-projesinde-1.jpg