Vali Yazıcı'yı Sosyete Koğuşuna Davet Ettiler

Vali Yazıcı'yı Sosyete Koğuşuna Davet Ettiler
Merkez Hüseyin Yardımcı Ortaokulu tiyatro öğrencileri 1 Haziran 2016 tarihinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sergileyecekleri “Sosyete Koğuşu” adlı tiyatro oyunu için Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret ederek, kendisini oyuna davet etti.

Önümüzdeki hafta gerçekleştirecekleri oyun prömiyeri dolayısıyla oyuncular ile Hüseyin Yardımcı Ortaokulu Müdürü Yüksel Canbaz, Türkçe Öğretmeni (Senaryo) Emrah Adak, Türkçe Öğretmeni (Yönetmen) Samet Yıldız, Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret ederek kendisini oyuna davet etti. 

OYUNUMUZUN ADI: SOSYETE KOĞUŞU

Tiyatro oyunu hakkında bilgi veren Türkçe Öğretmeni Emrah Adak, " Enerjisi yüksek, sürprizlerle dolu oyunumuzun adı: Sosyete Koğuşu… Paylaşmanın güzelliğini anlatmaya çalışacağız. Düşündürürken eğlendiren bir oyun olma özelliği taşıyan "Sosyete Koğuşu" isimli tiyatro oyunu, öğrencileri hem eğlendiriyor, hem de ufkunu açıyor. RENK Projesine katkı yapmak amacıyla çıktığımız bu yolculukta ne kadar çok insana ulaşabilirsek mutluluğumuz o oranda artıyor. Hedefimiz, amatör bir ekipten profesyonel bir oyun çıkarmak. Bizim oyunumuzdan çıkan bir seyircinin, ben bu oyundan şunu öğrendim demesi bizim için en büyük mutluluktur. Seyirciyle buluştuğumuzda seyircimizin de hoşuna gidecektir. Öğrenciler ve oyun metni arasında sağlanan sağlam birliktelik ve uyum sonucu başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

huseyin-yardimci-ortaokulu-tiyatro-ogrencileri-ersin-yaziciyi-sosyete-kogusuna-davet-etti-(3).jpg

KENT YAŞAMINA RENK KATACAĞIZ

Ziyarette tiyatro senaryosunu Vali Ersin Yazıcı'ya takdim eden Türkçe Öğretmeni Emrah Adak, Rize'deki sosyal ve kültürel yaşama destek olacaklarını ve bu tür kültürel faaliyetlerle kent yaşamına RENK katacaklarını söyledi.

RENK ÇOK KAPSAMLI BİR EĞİTİM PROJESİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, "Eğitimde başarılı olmak için sanatsal ve spor faaliyetleri çok önemlidir. Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi, Rize Valiliği himayesinde uygulanmaya devam ediyor. Renk Projesi sadece okuma saatiyle ilgili bir proje değil. RENK çok kapsamlı bir eğitim projesi. RENK hem yabancı dil öğretimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Eğitim temelli yaklaşımdan kendini kurtarıp, hem eğitimi hem de öğretimi kapsayan bir projedir. "dedi.

huseyin-yardimci-ortaokulu-tiyatro-ogrencileri-ersin-yaziciyi-sosyete-kogusuna-davet-etti-(6).jpg

TÜM EKİBE BAŞARILAR DİLİYORUM

Hep birlikte çalışarak Rize'yi eğitimde hak ettiği yere getirebileceklerine inandığını ifade eden Vali Yazıcı, " Hep yapabileceğimiz en büyük yatırımın çocukların geleceğine yapılacak yatırımlar olduğunu söyledik. Tiyatro eğitici, öğretici ve eğlendirici özellikleri bir arada bünyesinde barındıran bir sanatsal faaliyettir. Bu etkinliklerle; öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaları, güzel sanatlara ilgi duymaları, yeni ilgi alanları kazanmaları ve dolayısıyla yetenek ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz sadece mesleki alanda güçlü bilgi birikimine sahip bireyler olarak değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan da gelişmiş bireyler olarak öğrenimlerini tamamlamaktadırlar.  Kendisine hedef koyup düzenli çalışanlar, hayatın diğer alanlarında da başarıya daha kolay ulaşabilirler. Tiyatro oyununda görev alıp özveriyle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve onları kutluyorum. Tüm ekibe başarılar diliyorum." dedi.

huseyin-yardimci-ortaokulu-tiyatro-ogrencileri-ersin-yaziciyi-sosyete-kogusuna-davet-etti-(1).jpghuseyin-yardimci-ortaokulu-tiyatro-ogrencileri-ersin-yaziciyi-sosyete-kogusuna-davet-etti-(2).jpghuseyin-yardimci-ortaokulu-tiyatro-ogrencileri-ersin-yaziciyi-sosyete-kogusuna-davet-etti-(4).jpghuseyin-yardimci-ortaokulu-tiyatro-ogrencileri-ersin-yaziciyi-sosyete-kogusuna-davet-etti-(5).jpg