Vali'den Belediyelere Borcunuzu Ödeyin Çağrısı

Vali'den Belediyelere Borcunuzu Ödeyin Çağrısı
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB)'a borcu olan belediyelere borcunuzu ödeyin çağrısında bulundu.

Trabzon Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) Encümen ve Meclis Toplantısı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında bugün Trabzon Valiliği'nde yapıldı.

Valilik A Toplantı Salonu'nda il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla TRABRİKAB Meclis toplantısı yapıldı. Birliğin borç-alacak dengesinin sağlanmasına yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Öz, TRABRİKAB’ın bölgede önemli görevler yaptığını hatırlatarak birliğe borcu olan belediyelerin borçlarını mutlaka ödemeleri gerektiğini söyledi.

Vali Öz, borcunu ödemeyen belediyelere de uygulanan yaptırımların tekrar uygulanacağını açıkladı. Vali Öz, “Borcu olan belediyelerle ilgili yaptığımız çalışmalar çerçevesinde geçtiğimiz ay bu belediyelerimizin çöplerini almadık. Böylece bir kısmı ödeme sürecine girdi. Ödeme sürecini aksatan belediyelerimize aynı şekilde yaptırım uygulamaya devam edeceğiz. Birliğimizin ayakta kalması ve sağlıklı şekilde işletilmesi için mutlaka borçlarını ödemelidir. Herkes borcunu ödemelidir ki hizmet düzenli şekilde yürüsün” dedi.

Katı atıktan dolayı belediyelerin borçlarını ödemeye yanaşmadığına dikkati çeken Vali Öz, “Bu yüzden firma ile borç alacak dengesini sağlayamıyoruz. 9 milyon civarında belediyelerden alacağımız var. Geçen ay borcu olan belediyelerin çöplerini almama uygulaması başlattık. Kimse kusura bakmasın. Borcunu ödemeyen belediyelerin çöplerini tekrar almayacağız. Borcumuzu ödemeliyiz ki yeni bir ihaleye çıktığımızı ve zaman yeni bir sisteme girdiğimiz zaman daha cazip tekliflerle müteahhit firma bulalım. Birlik olarak bu işi bir an önce toparlayıp borç-alacak dengesini sağlayıp hizmetimizi alnımızın akıyla yerine getirir hale gelmeliyiz. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte borcunu ödemeyen belediyelere tekrar yaptırım uygulayacağız. Borcu borçla ödeme yoluyla bu sürece bizde fazla dayanamayız, müteahhit firma da dayanamaz. Onun için süreci toparlamalıyız” diye konuştu.

vali-ozden-trabrikab’a-borcu-olan-belediyelere-borcunuzu-odeyin-cagrisi-1.jpg

ÇÖPTEN ENERJİ ELDE EDİLME SÜRECİNDE SONA DOĞRU GELİNİYOR

Önümüzdeki süreçte depolama ve atık uygulama tesisinin nasıl ve ne şekilde olacağına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Vali Öz, “Çöpleri yakarak enerji üretme sistemiyle santral kurulması gündemde. Bu sistem yüzde 10-12 civarında atık bırakan bir mekanizmadır. Bu sistemle ilgili teknik incelemeler yapıldı. Bu sistem üzerine toplama, işleme, yakma ve enerji üretme sistemi kuracağız. Bunla ilgili teknik altyapıyı oluşturuyoruz. Yer konusundaki çalışmalara teknik ekiple beraber devam ediyoruz. Birkaç alternatif üzerinde duruluyor. Çalışmalar tamamlanarak en yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Bu yeni sistemi rekabete açık, farklı firma ve kurumların da katılabileceği bir yapı ile ihale etmeyi hedefliyoruz. Gazdan elektrik üretecek tesisi kurarsak hem birliğime bir gelir elde edebiliriz hem de gazdan kaynaklanan kötü kokuyu ortadan kaldırabiliriz" şeklinde konuştu.
Öte yandan toplantıda birliğin 2014 yılı tahmini bütçesi 24 milyon TL olarak öngörülürken, bu bütçe ile beraber 2014 yılının bütçesi yatırım programı kabul edildi.