Valilik binasına intihar saldırısı: 19 ölü, 35 yaralı

Valilik binasına intihar saldırısı: 19 ölü, 35 yaralı
Valilik binasına yapılan intihar saldırısı sonucu en az 19 kişinin öldüğü, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Afganistan'ın Pervan eyaletinde İntihar saldırısında teröristlerle birlikte en az 19 kişinin öldüğü bildirilirken, 28'i valilik çalışanı 35 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Abdülbeşir Salangi, "Güvenlik toplantısı yapıyorduk. Birden valilik kapısında bir patlama oldu. Güvenlik görevlilerine ne olduğunu sordum. İntihar bombacılarının valiliğe girdiğini söylediler. İlk bombacı kendini patlatarak 3 polisi öldürdü.

Sonra diğer 4'ü de valiliğin içindeki bir odada kendilerini patlattılar. Biri ofisime girmeye çalıştı fakat bir güvenlik görevlisi onu vurdu. Toplamda 6 intihar bombacısı vardı ve hepsi öldü. 14 valilik çalışanı öldürüldü ve aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 28 kişi de yaralandı" dedi.

İHA'ya açıklamalarda bulunan görgü tanıklarından Muhammed Hasan ise, "Buraya bir dilekçe vermek için gelmiştim, içeride toplantı olduğu için dışarıda bekletiyorlardı. Bu sırada silah sesleri duydum ve polis üniforması giymiş 5 kişinin kapıdan içeri girdiğini gördüm. Herkes panikle sağa sola kaçmaya başlamıştı ve o sırada patlama oldu" diye konuştu.

Dün de Afganistan'ın doğusundaki Vardak'ta kaçırılan 8 güvenlik görevlisinin cesetleri bulunmuştu.