Valilik, RTB ve RMTAL Arasında İmzalanan Protokolle Ara Eleman Eksikliği Sorunu Çözülecek

Valilik, RTB ve RMTAL Arasında İmzalanan Protokolle Ara Eleman Eksikliği Sorunu Çözülecek
Rize Valiliği, Rize Ticaret Borsası (RTB) ile Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (RMTAL) arasında “Okul- Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli” protokolü imzalandı.

Protokolün önemine değinen RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, “Ülkemizin en önemli problemleri arasında gelen işletmelerdeki ara eleman eksikliğine çözüm bulmamız şart. Bu sorunun çözümü için bu protokolün önemi büyük. Okullarımızda nitelikli yetişen öğrenciler özellikle çay sektöründe yaşanan ara eleman eksikliğinin giderilmesini sağlayacaktır. Borsa olarak geçmişten günümüze kadar lisemize destek veriyorduk. Bu desteği protokolle resmileştirmiş olduk. Bizler ilimizin yetişmiş evlatlarını burada değerlendirmek istiyoruz. Bu protokolle yetişmiş elemanların büyük şehirlere göç etmelerini engellemiş olacağız” dedi.

rize-valiligi,-rize-ticaret-borsasi(rtb)-ile-rize-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi(rmtal)-arasinda-“okul--sanayi-isbirligi-istanbul-modeli”-protokolu-imzalandi-1.jpg

RMTAL Müdürü Haydar Çakır, “Lisemizde mesleki eğitimde teorik eğitim veriliyor ama uygulama olmazsa tam verim sağlanmıyor. Bizim amacımız işverenlerin ihtiyaç duyduğu iş konusunda öğrencileri yetiştirip nitelikli elemanları sektöre kazandırmaktır. İşverenle mesleki eğitimi birleştirebilirsek nitelikli ara eleman sorununu çözmüş oluruz. Böylelikle hem gençlerimiz için iş imkanı hem işletmelerin daha kaliteli hizmet sunması için elaman ihtiyacı sağlanmış alacaktır “ dedi.

İmzalanan protokolün amacının büro yönetimi ve sekreterlik, pazarlama ve perakende, muhasebe ve finansman, bilişim, halkla ilişkiler organizasyon ve iletişim alanlarında okulun eğitsel, sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi ve işletmelerin ihtiyaç duyulan nitelikli elaman yetiştirilmesi ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrencilere eğitim vererek onların sorunlarına çözüm bulmak olduğu kaydedildi.