Valilik Ve Belediye Süleymaniye Mahallesinde Ofis Açacak

Valilik Ve Belediye Süleymaniye Mahallesinde Ofis Açacak
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, şehrin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra burada Valilik ofisi...

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, şehrin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesinde altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra burada Valilik ofisi oluşturacaklarını, Belediye'nin aynı şekilde ofis açmayı planladığını söyledi.

Vali Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gümüşhane Çevre, Enerji ve Maden Araştırmaları Derneği (ÇEMAD) Başkanı Talat Özden, Süleymaniye Muhtarı Ali Gürcan ve diğer yetkililerle birlikle Süleymaniye Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Önceki yıllarda İl Özel İdaresi tarafından restore ettirilen ve tüm enerji ihtiyacı güneş enerjisiyle karşılanan Gümüşhane Çevre Enerji ve Maden Araştırmaları Derneği (ÇEMAD) tarafından kullanılan tarihi ilkokul binasında mini bir toplantı yapan Vali Memiş, hem yöre sakinleri hem de yetkililerle istişarelerde bulundu.

Valilik ve Belediye Süleymaniye'de ofis açacak

Burada yaptığı açıklamada Süleymaniye Mahallesini canlandırmak için bir binayı Valilik Ofisi olarak kullanıp haftanın belirli günlerinde toplantıları ve kabulleri burada yapmayı planladıklarını kaydeden Vali Memiş, "Belediye Başkanımıza da rica ettim. O da aynen böyle bir ofis kuracak. Haftanın belli günlerinde hep birlikte Süleymaniye'yi canlandırmaya katkıda bulunmamız lazım. Toplantılarımızı, işlerimizi buradan yürütürüz. Türkiye'de birçok Valilikte bu tür ofisler var. Bu benim hayalim" dedi.

"Gümüşhane ismiyle müsemma"

Gümüşhane'nin ismiyle müsemma bir kent olduğunu, adını gümüşten aldığını ve Osmanlı döneminde gümüş sikkelerin basıldığı darphanenin bulunduğu bir madenci kenti olduğuna vurgu yapan Vali Memiş, "Harşit çayının etrafındaki şehre inmeden önce insanlar burada yaşıyorlardı. Müslüman Türklerle birlikte bu mahallede Hristiyan Ermeniler ve Rumlar bir arada yaşadılar" diye konuştu.

"Kazılar nedeniyle asfalt için biraz daha bekleyeceğiz"

İl merkezinden mahalleye ulaşımı sağlayan yolun altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu, yolda doğalgaz, elektrik, kanalizasyon ve içme suyu için kazılar yapılması nedeniyle asfalt için biraz daha beklenileceğini dile getiren Vali Memiş, "Yolda asfalta hazırız. Biraz daha bekleyip asfalt yapacağız. Kaldırım yapacağız yol boyunca, insanlar yürüyerek bile buraya gidip gelmeli" dedi.

"Burayı canlandırmamız lazım"

"Süleymaniye bizim için çok önemli, burayı canlandırmamız lazım" diyen Vali Memiş, kendisinin göreve başlamasının üzerinden 4 ay geçtiğini, bu zaman zarfında doğalgazın çekildiğini, elektrik hattının yer altına alındığını belirterek, altyapı işlerinin kolay olmadığına, altyapının tamamlanıp biran önce birşeyler yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Vali Memiş, daha sonra mahallede Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarını denetleyen Vali Memiş, mahalle sakinlerinden Yüksek Mimar Yusuf Burak Dolu ile restorasyon çalışmaları ve planlamalar hakkında istişarelerde bulundu.

Valilik Ve Belediye Süleymaniye Mahallesinde Ofis Açacak

Valilik Ve Belediye Süleymaniye Mahallesinde Ofis Açacak

Valilik Ve Belediye Süleymaniye Mahallesinde Ofis Açacak

Kaynak:IHA