VARDA Birliği'nin Son Durum Değerlendirilmesi Yapıldı

VARDA Birliği'nin Son Durum Değerlendirilmesi Yapıldı
Varda İçme Suyu Yapım Bakım Onarım ve İşletme Birliğinin (Varda Birliği) 2017 yıl sonu itibariyle proje kapsamında yapılan çalışmalar ve gelinen son durum gözden geçirildi.

Rize’nin batıdaki ilçeleri İyidere, Derepazarı, Kalkandere ile Kendirli Beldesi ve 39 köy ile Trabzon İli Of ilçesine bağlı 3 mahallenin içme suyu sorununu çözecek olan Varda İçme Suyu Projesi 2017 yılsonu değerlendirme toplantısı DSİ’nin Kalkandere ilçesindeki şantiyesinde yapıldı.

Toplantıya Varda Birlik Başkanı Sabit Karafazlı, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, İyidere İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Şamlı, Derepazarı İl Genel Meclis Üyeleri Nurettin Baş- Hüseyin Topal, İkizdere İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yıldırım, Kalkandere İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Uzun-Mehmet Öztürk, DSİ Şantiye Şefi ve proje koordinatı mühendis Mustafa Selimoğlu ile yüklenici firma Şantiye şefi Çetin Kavalcı katıldı.

varda-birliginin-son-durum-degerlendirilmesi-yapildi-(2).jpg

Toplantının ardından bir açıklama yapan Birlik Başkanı Sabit Karafazlı; “2017 yıl sonu itibarı ile projenin genel bir değerlendirmesini yapmak, gelinen son durumu görmek ve bundan sonra yapılacak çalışmaları gözden geçirmek üzere toplandık. 60 km olan birinci etap projemizin 57 km bitmiş durumdadır. 3 km yapılmayan kısım Of Ağaçseven mahallesinde yer almaktadır. Burada geçiş güzergâh ve yol sorunumuz var. Alternatifler üzerinde durmaktayız. İnşallah en kısa zamanda buradaki sorunu da çözmüş oluruz. Ayrıca 4 ana depomuz tamamlanmıştır. 20 branşmandan 15’ı, 150 tahliye vantuzunun 135’ı bitmiş durumdadır. Hatlarımızın geçiş güzergâhlarında oluşan düzenleme, düzeltme ve betonlama çalışmaları devam ediyor. Bu arada ikinci etap projemizde ihale edilmiştir. Çalışmalara Nisan ayında başlanabileceğini düşünüyorum.” dedi.

varda-birliginin-son-durum-degerlendirilmesi-yapildi-(1).jpgvarda-birliginin-son-durum-degerlendirilmesi-yapildi-(3).jpg