Varda Suyunun Çalışmaları Yerinde İncelendi

Varda Suyunun Çalışmaları Yerinde İncelendi
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve ilgilerin katılımıyla Varda Suyu şantiyesinde yapılan toplantıda çalışmalar hakkında incelemelerde bulunuldu.

Rize’nin İyidere, Kalkandere ve Derepazarı ilçeleri ile Kendirli Beldesinin su ihtiyacını karşılayacak Varda içme suyu projesinin son durumunu ve yapılan çalışmaları incelemek amacıyla varda suyu şantiyesinde bir toplantı düzenlendi. 

Toplantıya AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber,  Kalkandere İlçe Başkanı Hasan Ayyıldız, İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi, Derepazarı İlçe Başkanı Mustafa Sivri, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, İyidere, Derepazarı ve Kalkandere İl Genel Meclis Üyeleri, Varda Birlik Başkanı Sabit Karafazlı,  Özel idare Genel Sekreter vekili Salih Kurtuluş ve ihaleyi alan firma yetkilileri  katıldı. Toplantıda projenin son durumu hakkında bilgiler paylaşılarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

image-20160425212626.jpeg

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Şehrimizin batı yakasının su sorununu çözmek amacıyla başlatmış olduğumuz Varda Suyu Projemizin hangi aşamada olduğunu ve çalışmaları yerinde incelemek amacıyla burada güzel bir çalışma toplantısı yaptık. Varda suyu projemiz bizim çok önemsediğimiz bir proje. Yaklaşık kış nüfusu olarak baktığımızda 36 bin insanımıza yaz aylarında ise bu rakamın 3 katına hitap edecek bir projemizdir. Projemiz fiilen başlamış durumda. Varda yaylasından gelen suyun İyidere, Kalkandere, Derepazarı ve Kendirli’nin içinde bulunduğu 4 belediyemizin sınırları içindeki köy ve mahallelerinin su ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu devasa proje bir fiil başlamış durumda. Bu hemşerilerimize vermiş olduğumuz bir sözdü. Bu sözün yerine getirilmiş olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Devlet Su işleri genel müdürlüğümüzün yetkilileri ve ilgili firmamız büyük bir azimle çalışıyorlar. Rize’mizin batı yakasında gerçekleştireceğimiz Varda Suyu Projemizle Andon suyunun entegre olması sonrasında şehrimizin hem batı yakasının hem de merkezinin su sorununu çözmüş olacağız.”  dedi.

image-20160425212835.jpeg

Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit İse, “İlçemiz için çok önemli bir proje. Projeye vermiş oldukları destekten dolayı sayın vekilimize, ilçemiz ve belediyelerimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

DSİ bölge müdürü Mahmut Berber de çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek en kısa zamanda halkın hizmetine sunmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi. 

image-20160425213436.jpeg