VDDK Sporcusu Yıldız, Tırmanmada Rize'ye İlk Madalyayı Kazandırdı

VDDK Sporcusu Yıldız, Tırmanmada Rize'ye İlk Madalyayı Kazandırdı
Sakarya’da düzenlenen Küçükler ve Gençler Boulder Türkiye Şampiyonası’nda VDDK Sporcusu Ali Batın Yıldız, Türkiye 3.’lüğünü elde etti.

Küçükler ve Gençler Boulder Türkiye Şampiyonası'nın 2. Ayağı Sakarya’da gerçekleştirildi. Verçenik Dağcılık Spor Kulubü sporcusu Ali Batın Yıldız, küçük erkekler kategorisinde büyük bir başarı göstererek bu spor dalında Rize’ye ilk madalyayı kazandırdı ve Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya ülke genelinden 160 sporcu katıldı. Dereceye giren sporcular Milli Takım elemelerine hak kazandılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Verçenik Dağcılık Spor Kulubü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, daha önce Türkiye 4.’lüğü bulunan sporcusunu Sakarya’da elde ettiği 3.’lük dolayısıyla kutladı ve kendisine tırmanma ayakkabısı hediye etti.

ali-batin-yildiz.jpeg

Kalcıoğlu, yarışma dönüşünde ise Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e sporcusuyla birlikte ziyarette bulunarak verdiği desteklerden dolayı Çelik’e teşekkür etti. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette İl Müdürü Çelik, kalcıoğlu’nu ve Yıldız’ı tebrik etti. Çelik, Türkiye 3.’sü Yıldız’a eşofman takımı ve spor çantası hediye ederek başarılarının devamını diledi.

ali-batin-yildiz-rize.jpegvddk-mustafa-celik-ziyareti.jpeg