Ve Bekaroğlu CHP'de Parti Meclisi'nde

Ve Bekaroğlu CHP'de Parti Meclisi'nde
CHP'de Parti Meclis'i Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla kesinleşti. Sürpriz isim olarak değerlendirilen Mehmet Bekaroğlu "cinsiyet kotası" ile PM'ye girdi.

CHP Parti Meclisi'ne ilişkin yapılan itirazlar sonuçlandı. Bazı CHP'lilerin itirazı üzerine yeni seçilen PM listesini değerlendirmeye alan, Çankaya 4 Nolu İlçe Seçim Kurulu kararını saat 20:45'te verdi. Karar uyarınca Mehmet Bekaroğlu ve Sencer Ayata 'cinsiyet kotası'ndan Parti Meclisi'ne girdi.

ÖZCAN LİSTE DIŞI KALDI

Cinsiyet kotası uygulaması nedeniyle seçimlerde 60 kişilik PM'ye girmek için yeterli oyu alan Ali Özcan ise liste dışı kaldı. Yerine kendisinden daha az oy almış Sera Kadıgil girdi.

İTİRAZ KAPILARI KAPALI GİBİ

Çankaya Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği bu kararla bundan sonraki itirazları ancak 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle YSK yapılabiliyor fakat YSK, CHP'nin cinsiyet ve gençlik kotası koymasından beri yapılan tüm itirazları esası görüşmeden red etmişti.

KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN İSİM KADRO DIŞI KALDI

Cinsiyet kotasındakı kesin karar ile Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarından Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım liste dışı kalmış oldu.

SAADET PARTİSİ RİZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINDAN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA

30 Mart seçimlerinde Saadet Partisi'nden Rize Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun cinsiyet kotasından CHP Parti Meclisine girmesiyle 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde CHP'den Rize veya İstanbul'dan milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.