Ve Okullar Açıldı. Rize'de İlk Gün Heyecanı

Ve Okullar Açıldı. Rize'de İlk Gün Heyecanı
Türkiye'de bugün yeni dönem başladı, çocuklar sınıfları doldurdu

Türkiye'de 2018-19 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı. 81 ilde olduğu gibi Rize'de de ilk okul gününün heyecanı yaşandı. Öğrenciler okullarına koşarken velilerin de onlar kadar heyecanlı oldukları görüldü.

rize-cay-ortaokulu.jpg

Çay İlköğretim Okulunda düzenlenen törende Okul müdürü Vahap Yıldız yaptığı konuşmada, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının çocuklarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi. 4 yıldır Rize'de ilk sırada yer aldıklarını ifade eden Yıldız, bu yıl başarılarını artıracaklarını,  velilerin desürekli çocuklarını takip etmelerini ve okuldan irtibatlarının kesmemelerini istedi.

vahap-yildiz-002.jpg

Çay İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Yekta Serdar Cebecioğlu, okul olarak başarılı olmak için söz verdiklerini plan program dahilinde başarıyı elde ettiklerini söyledi. LGS sınavında 8.sınıf öğrencilerin tamamının ortaöğretim kurumlarında yerleşerek, nitelikli okul sıralamasında yüzde 35 oranında yerleştirme başarısı elde ettiğini belirtti. 

yekta-serdar-cebecioglu-003.jpg

Milli Eğitim Bakanlığının çalışma takvimine göre bugün başlayan eğitim öğretim yılına 18 Ocak 2019 Cuma günü ara verilecek. Yarı yıl tatili 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci dönem ise 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Bir sonraki eğitim öğretim yılı da 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

cay-ortaokulu-5a.jpg