Ve Oylar Yeniden Sayıldı: Adnan Keskin En Çok Oyu Alan İsim Oldu!

Ve Oylar Yeniden Sayıldı: Adnan Keskin En Çok Oyu Alan İsim Oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde dün yapılan Parti Meclisi seçimlerinin ardından sonuçlar iptal edildi, yeniden sayım yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki gün süren 34. Olağan Kurultayı'nda en üst karar organı olan Parti Meclisi'nde yer alan 60 isim dün belli olmuştu.

Yapılan itirazlar üzerine tutanak hatası nedeniyle sonuçlar iptal edildi. Dört sandıkta yeniden sayım yapıldı.

Yapılan sayım sonucunda Adnan Keskin en çok oyu alan isim oldu. İlk sayım sonuçlarına göre Haluk Koç 902 oyla ilk sırada, Şafak Pavey 878 oyla ikinci, Adnan Keskin 876 oyla üçüncü sırada yer almıştı.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkililerinin, PM listesine ilişkin, teknik uygulamadan kaynaklanan olumsuzluk belirlediğini, daha sonra bunu düzeltme yoluna gittiğini ifade etti. Keskin, bu teknik sorunun, listelerin çift bilgisayarla ayrı ayrı kaydedilmesinden kaynaklanmış olabileceğinin düşünüldüğünü anlattı.

Seçim kurulu yetkililerinin burada herhangi bir ihmali ya da kasıtlı davranışının söz konusu olmadığını kaydeden Keskin, listelerdeki karışıklığın yalnızca teknik bir hatadan kaynaklandığını belirtti.

Listede kendisiyle ilgili farklı bir yanlışlığın söz konusu olduğunu ifade eden Keskin, ''Ben 9 numaralı sandıktan 41 oy almıştım. Sandık seçmen tutanağında 41 oy aldığım belirtilmiş. Ama birleşme tutanağına '4' olarak geçmiş. Yani 37 oy benim açımdan kaybolmuş. Bunu düzelttiler. 876 olan oy sayım 913'e çıktı. Böylece listede ben birinci, Sayın Koç ikinci, Sayın Pavey üçüncü sırada yer almış oldu'' dedi.