Vefat Eden Rizeli Eski Milletvekili Pehlivanoğlu İçin TBMM'de Tören Düzenlendi VİDEO İZLE

Vefat Eden Rizeli Eski Milletvekili Pehlivanoğlu İçin TBMM'de Tören Düzenlendi VİDEO İZLE
88 yaşında hayatını kaybeden, Anavatan Partisi’nin kurucularından ve 12. 13. ve 19. dönem Rizeli Ordu Eski Milletvekili Cavit Şadi Pehlivanoğlu için TBMM’de tören düzenlendi.

88 yaşında hayatını kaybeden Pehlivanoğlu için TBMM’de tören düzenlendi. Törenin ardından Pehlivanoğlu'nun naaşı, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Rize'ye gönderilecek.

Törene, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, milletvekilleri, eski Bakanlar, eski milletvekilleri katıldı. Törende, Pehlivanoğlu’nun özgeçmişi okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Buradaki törenin ardından Eski Ordu Milletvekili ve Anavatan Partisi'nin kurucularından Rizeli Cavit Şadi Pehlivanoğlu, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

88 yaşında hayatını kaybeden Pehlivaoğlu için Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Cavit Şadi Pehlivanoğlu'nun oğulları Selçuk ve Seçkin Pehlivanoğlu ile yakınları başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Şeref Malkoç, milletvekilleri, eski Bakanlar, eski milletvekilleri katıldı.

Cenaze namazı öncesi Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile Seçkin Pehlivanoğlu taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının ardından Cavit Şadi Pehlivanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına taşındı.

Pehlivanoğlu'nun naaşı yarın Rize'nin Fındıklı ilçesinde Merkez Camiinde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından aynı ilçede bulunan aile mezarlığında defnedilecek.

Cenaze namazının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde Türkmen güçlerine karşı başlatılan hava operasyonlarının ardından Türkiye'nin ne yönde çalışmalar yürüttüğüne ilişkin, "Bir takım hazırlıklar var ama bu paylaşılacak nitelikte değil" dedi.