Vefat Eden RTEÜ Rektör Yardımcısı Efe'nin Cenazesini Rektör Karaman Kıldırdı

Vefat Eden RTEÜ Rektör Yardımcısı Efe'nin Cenazesini Rektör Karaman Kıldırdı
Kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe, Rize’de son yolculuğuna uğurlandı. Rektör Yardımcısı Efe’nin cenaze namazını ise RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman kıldırdı.

Yakalandığı hastalık nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da dün vefat eden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe, Rize’de ebediyete uğurlandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe için bugün ilk tören görev yaptığı RTEÜ Rektörlük Binası önünde gerçekleştirildi.

rteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(6).jpg

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe’nin ailesi, yakınları, RTEÜ akademik ve idari personelin katıldığı tören, ağabeyi Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Efe’nin duygularını paylaşması ile başladı.

rteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(1).jpg

Duygu dolu anların yaşandığı törende Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Avni Uydu ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman herkes tarafından takdir edilen ve çok sevilen çalışma arkadaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söylediler.

rteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(3).jpg

Hakk’a yürüyen Öğretim üyesi ve Rektör Yardımcısı Efe’nin yaptığı çalışmalar ve Üniversiteye kazandırdığı önemli değerlerin asla unutulmayacağının ifade edildiği konuşmalarda Prof. Dr. Hasan Efe’nin ailesinin artık Üniversiteye emanet olduğu vurgulandı. Tören, Öğretim Görevlisi İmran Çelik tarafından edilen dua ve helallik alınması ile sona erdi.

Rektörlük binası önündeki törenin ardından merhum Rektör Yardımcısının naaşı cenaze namazı için Rize Sahil Camii’ne götürüldü. Rize il protokolünün de yoğun katılımının olduğu cenaze töreninde cenaze namazını ilahiyat profesörü olan Rektör Prof. Dr .Hüseyin Karaman kıldırdı.

Cenaze namazının ardından merhum Öğretim Üyesi Rize’nin Pazar ilçesi Kesik Köprü köyü Cumhuriyet mahallesinde defnedildi.

rteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(2).jpgrteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(4).jpgrteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(5).jpghasan-efe-rektor-yardimcisi.jpg

rteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(7).jpgrteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(8).jpg

img_1072.jpgrteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(9).jpgrteu-rektor-yardimcsi-hasan-efe-rizede-ebediyete-ugurlandi-(10).jpg