Vekaletle Kurban Kesim Bedeli Belirlendi

Vekaletle Kurban Kesim Bedeli Belirlendi
Di­ya­net İşleri Baş­ka­nı Ali Erbaş, 2021 yılı ve­ka­let yo­luy­la kur­ban kesim be­de­li­nin yurt için­de 1125 lira, yurt dı­şın­da 925 lira ola­rak be­lir­len­di­ği­ni açık­la­dı.

Di­ya­net İşleri Baş­ka­nı ve Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı (TDV) Mü­te­vel­li He­ye­ti Baş­ka­nı Ali Erbaş, TDV Genel Mer­ke­zi'nde "Kur­ba­nı­nı Pay­laş Kar­de­şin­le Ya­kın­laş" te­ma­sıy­la dü­zen­le­nen "2021 Yılı Ve­ka­let Yo­luy­la Kur­ban Kesim Or­ga­ni­zas­yo­nu" ta­nı­tım top­lan­tı­sın­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, kur­ban iba­de­ti­nin Allah'a yak­laş­ma ve iyiye, gü­ze­le, ha­ki­ka­te ulaş­ma ara­yı­şı ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Kur­ba­nın, im­kan­lar ve ina­nı­lan de­ğer­ler uğ­ru­na feda ede­bil­me er­de­mi ka­zan­dı­ran büyük bir iba­det ol­du­ğu­nu anım­sa­tan Erbaş, "İnsan­lı­ğın pek çok sorun ve sı­kın­tı­lar­la karşı kar­şı­ya kal­dı­ğı gü­nü­müz­de, Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı­mız ve Tür­ki­ye Di­ya­net Vak­fı­mız, dün­ya­nın ih­ti­yaç du­yu­lan her ye­ri­ne, dil, din, ırk, mez­hep, meş­rep farkı gö­zet­mek­si­zin yar­dım elini uzat­mak­ta­dır." diye ko­nuş­tu.

"Geç­ti­ği­miz yıl 557 bin 311 hisse kur­ban ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne da­ğı­tıl­mış­tır"

Baş­kan­lı­ğın, TDV ile yap­tı­ğı en önem­li hiz­met­ler­den bi­ri­nin yak­la­şık 30 yıl­dır "Ve­ka­let­le Kur­ban Kesim Or­ga­ni­zas­yo­nu" ol­du­ğu­nu ha­tır­la­tan Erbaş, şöyle devam etti: "Vak­fı­mız, mil­le­ti­mi­zin kur­ban ve­ka­let­le­ri­ni, di­ni­mi­zin esas­la­rı­na uygun ola­rak büyük bir has­sa­si­yet­le ye­ri­ne ge­tir­mek­te­dir. Son de­re­ce şef­faf bir şe­kil­de sür­dü­rü­len or­ga­ni­zas­yon­da kur­ban ke­sim­le­ri, ve­ka­let sa­hip­le­ri­nin isim­le­ri tek tek oku­na­rak biz­zat Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı­mız­da görev yapan ho­ca­la­rı­mız ve vak­fı­mı­zın gö­nül­lü­le­ri ne­za­re­tin­de ya­pıl­mak­ta­dır. Geç­ti­ği­miz yıl Tür­ki­ye Di­ya­net Vak­fı­na ema­net edi­len 557 bin 311 hisse kur­ban, yurt için­de il ve il­çe­ler olmak üzere 430 kesim nok­ta­sın­da, yurt dı­şın­da ise 74 ül­ke­nin 308 böl­ge­sin­de ke­si­le­rek ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne da­ğı­tıl­mış­tır."

"20 mil­yon­dan fazla ih­ti­yaç sa­hi­bi­ne Tür­ki­ye'nin iyi­lik eli­nin ulaş­tı­rıl­ma­sı he­def­le­ni­yor"

Bu sene de Tür­ki­ye ve dün­ya­da­ki bir­çok böl­ge­de maz­lum, mağ­dur ve muh­taç­la­ra iyi­lik elini büyük bir ti­tiz­lik­le ulaş­tı­ra­cak­la­rı­nı vur­gu­la­yan Erbaş, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü: "Bi­li­yo­ruz ki bugün, bütün dünya zor bir sü­reç­ten geç­mek­te­dir. Zira in­san­lı­ğın ya­rı­sı se­fa­let için­de ve önem­li bir kısmı da açlık sı­nı­rı al­tın­da bir ha­ya­ta mah­kum edil­miş­tir. Başta Müs­lü­man coğ­raf­ya­lar olmak üzere ne­re­dey­se dün­ya­nın her ye­rin­de sa­vun­ma­sız in­san­lar, iş­gal­le­rin, sa­vaş­la­rın, terör olay­la­rı­nın, zu­lüm­le­rin, yok­sul­luk ve umut­suz­lu­ğun gir­da­bın­da var­lık mü­ca­de­le­si ver­mek­te­dir. Bu bağ­lam­da ya­şa­nan so­run­lar, sı­kın­tı­lar ve acı­lar kar­şı­sın­da el­bet­te her bi­ri­mi­zin so­rum­lu­lu­ğu var­dır. Do­la­yı­sıy­la ada­let ve mer­ha­met me­de­ni­ye­ti­nin men­sup­la­rı ola­rak biz­le­re daha fazla görev düş­mek­te­dir. Müs­lü­man­lar ola­rak bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de daha çok emek ve gay­ret gös­te­re­rek da­ya­nış­ma ve yar­dım­laş­ma me­ka­niz­ma­la­rı­mı­zı daha fazla güç­len­dir­me­miz ge­rek­mek­te­dir."

Yurt için­de ve yurt dı­şın­da kur­ba­na ha­zır­lık ça­lış­ma­la­rı­nın büyük bir ti­tiz­lik­le ya­pıl­dı­ğı­nın al­tı­nı çizen Erbaş, "Bu çer­çe­ve­de mil­le­ti­mi­zin des­tek ve te­vec­cü­hüy­le geçen yıl al­dı­ğı­mız bağış ra­kam­la­rı­nın üze­ri­ne çı­ka­rak 20 mil­yon­dan fazla ih­ti­yaç sa­hi­bi­ne Tür­ki­ye'nin iyi­lik eli­nin ulaş­tı­rıl­ma­sı he­def­len­mek­te­dir. Ve­ka­let yo­luy­la kur­ban ça­lış­ma­la­rı­mız kap­sa­mın­da Tür­ki­ye'de 81 il 922 il­çe­de, yurt dı­şın­da ise 100 ci­va­rın­da ülke 280 böl­ge­de maz­lum ve muh­taç kar­deş­le­ri­mi­ze hal­kı­mı­zın yar­dım elini ulaş­tı­ra­ca­ğız in­şal­lah." dedi.

"81 ilde kur­ban bağış stant­la­rı ku­ru­la­cak"

Ve­ka­let­le kur­ban hiz­me­ti­nin Tür­ki­ye'de müf­tü­lük­ler, yurt dı­şın­da ise bü­yü­kel­çi­lik­ler, mü­şa­vir­lik­ler, ata­şe­lik­ler, ko­or­di­na­tör­lük­ler ve il­gi­li ül­ke­ler­de­ki dini ida­re­ler ve yerel ku­ru­luş­lar­la iş bir­li­ği içe­ri­sin­de yü­rü­tü­le­ce­ği­ni bil­di­ren Erbaş, şun­la­rı kay­det­ti: "Tür­ki­ye Di­ya­net Vak­fı­mız­ca bu yıl ve­ka­let yo­luy­la kur­ban kesim be­del­le­ri, yurt içi 1125 lira, yurt dışı ise 925 lira ola­rak be­lir­len­miş­tir. Va­tan­daş­la­rı­mız 'www.​tdv.​org' ve 'bagis.​tdv.​org' ad­res­le­rin­den çev­rim içi bağış ya­pa­bi­le­cek­ler­dir. Mobil bağış uy­gu­la­ma­mız üze­rin­den de kur­ban ve­ka­let­le­ri­ni ve­re­bi­le­cek­ler­dir. Ay­rı­ca il ve ilçe müf­tü­lük­le­ri, din gö­rev­li­le­ri, TDV ve PTT şu­be­le­ri ve ban­ka­lar ara­cı­lı­ğıy­la da Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı ve­ka­let­le kur­ban or­ga­ni­zas­yo­nu­na ka­tı­lım sağ­la­ya­bi­le­cek­ler­dir. Bu sü­reç­te va­tan­daş­la­rı­mız, 0312 4169000 nu­ma­ra­lı te­le­fon­dan ara­ya­rak kur­ban ve­ka­le­ti hak­kın­da de­tay­lı bilgi ala­bi­le­cek­ler­dir."

Kur­ban Bay­ra­mı ön­ce­sin­de va­tan­daş­la­rın ba­ğış­la­rı­nı ko­lay­lık­la ya­pa­bil­me­le­ri için 81 ilde şe­hir­le­rin önem­li nok­ta­la­rı­na kur­ban bağış stant­la­rı da ku­ru­la­ca­ğı­nı bil­di­ren Erbaş, "1003 şu­be­miz ara­cı­lı­ğıy­la il ve il­çe­ler­de mer­ke­zi nok­ta­la­ra ku­ru­la­cak ve va­tan­daş­la­rı­mı­zın ko­lay­lık­la ula­şa­bi­le­ce­ği stant­lar­da hem bağış ya­pı­la­bi­lecek hem de kur­ban hiz­met­le­ri hak­kın­da bilgi alı­na­bi­le­cek­tir." dedi.