Vekil Bayraktar Gündemi Değerlendirdi

Vekil Bayraktar Gündemi Değerlendirdi
Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize havalimanı ile Yeşil Yol Projesi ve muhalefetin adayı ile cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Çay TV'de yayınlanan Togay Muratoğlu'nun sunduğu "Gündem" programına katılarak gündeme dair soruları yanıtladı.

Gündeme dair soruları yanıtlayan AK Parti Rize milletvekili Nusret Bayraktar yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini,  muhalefetin adayını, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi. Bayraktar, ayrıca havaalanı ve yeşil yol projelerinin son durumu hakkından da bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren Bayraktar, "Biz her zaman demokrasinin gereği dediğimiz millet iradesine saygıyı, milletle yapılacak olan istişarelerin çok daha önemli olduğunu, Türkiye'nin ve milletimizin gündeminin önemli olduğunu hep vurgularız. 12 yıldır AK Parti İktidarıyla birlikte Türkiye Artık dünyada gündeme tabi olan değil gündemi oluşturan bir yapıya kavuşmuştur. İlk kez halkın oyuyla Cumhurbaşkanının seçilememesine bizim dönemimizde karar verilmiştir." dedi.

togay-muratoglu-nusret-bayraktar.jpg

"Ne oldu da muhafazakâr bir ismi aday gösterdiler"  

Türkiye'de başbakan Erdoğan'ın imam hatip mezunu olmasını kabullenemeyen Chp'nin şimdilerde neden muhafazakâr birini aday gösterdiğini soran Bayraktar, "Milletimiz şunu bilmelidir ki Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olanlar, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına karşı çıkmıştır. Neden? Eşi başörtülü olduğu için. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olmasını hazmedemediler. Neden? İmam hatip mezunu olduğu için. Ne oldu da belli süreçten sonra El Ezher üniversitesi mezunu, AK Parti tarafında İslam örgütü genel sekreterliğine seçilmiş, babası İhsan bey CHP döneminde Mehmet Akif Ersoy'la birlikte yurt dışına kaçarak Mısır'a yerleşmiş, Türkiye ve Türkiye'deki halka irtibatının çok olmadığı muhafazakâr bir isme destek veriyor.

Chp ve diğer siyasi partiler neden kendi adaylarını çıkartamıyorlar da uluslar arası bir desteğin ve projenin gereği olan bir isimde bütünleşe biliyorlar. Cumhuriyet tarihi boyunca her cumhurbaşkanlığı seçimi problemli olmuştur. Ya askeri ihtilal sonrası cuntanın arzu ettiği kişiler cumhurbaşkanı olmuştur veyahutta farklı yerlerde konsensüs kurularak parlamentoya dayatılmıştır. " şeklinde konuştu

"Türk halkı oyunu fark etti"

Türkiye üzerinde dış güçler tarafından bir takım operasyonların yapılmaya çalışıldığını fakat Türk halkının bu oyunu fark edip 30 Martta gereken cevabı verdiğini vurgulayan Bayraktar, "CHP ve MHP ayrı aday gösterebilirdi. Ama uluslararası güçlerle birlikte kısmen de paralel yapıyla birlikte ancak böyle bir isimle acaba AK Parti'nin adayını daha geri planlara itip de projeyi gerçekleştirebilir miyiz diye düşünüyorlar. Bu bir projedir. Daha öncede söylemiştim dış güçler Türkiye'nin ne ölmesini nede gelişmesini istiyorlar. Bunu isteyenler Türkiye üzerinde bir takım operasyonlar yapmaya çalışmıştır. Türkiye hem ekonomik hem de sosyal olarak hızlı bir yükseliş içerisindeydi. Nitekim buna bir dur denmesi gerekiyordu. Buna dur denmesi gereken dönem olarak 30 Mart yerel seçimleri belirlenmişti. AK Partinin oyunu yüzde 30'lara çekersek AK Parti'nin gücü zaafa düşerse AK parti adayı zorlanır ve böylece AK Parti'nin ömrü kısalır yeniden koalisyon hükümetleri ile Türkiye'yi idare ederiz anlayışı vardır. Ama bütün bunlara rağmen halkımız oynanan oyunu çok iyi tespit etti." İfadelerini kullandı

"Erdoğan Türkiye için büyük bir şanstır"

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde güneydoğudaki vatandaşların AK Parti'nin adayı Recep  Tayyip  Erdoğan'a gerekli desteği vereceğine, 81 ildeki vatandaşların sorunlarını çözen tek partinin AK Parti olduğunu dile getiren Bayraktar, Güneydoğudaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözen, Türkiye'nin 81 ilindeki vatandaşların sorunlarını çözen tek parti vardır oda AK Partidir. Her şeyi göze alan, kellesi koltukta mücadele verecek tek isim vardır oda Recep Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan 81 ildeki bütün halkımız için şanstır. Ayrıca dünyada ezilen bütün mazlum milletler için umuttur.

"Hava alanının Yerini uzmanlar belirledi"

İstanbul milletvekili olduğu dönemde de Rize milletvekili olduğu dönemde de Bölgesel kalkınmayı sağlamak için çalışmalar içerisinde bulunduğunu belirten Bayraktar, "Altyapısını doldurmadan hiç bir projeyi başbakanımıza sunmadık. Rize'deki gelişmeler ve ilerlemeler sonucunda gördük ki Rize'nin mutlaka havaalanına ihtiyacı vardır. Bu kapsamda çalışmaları başlattık ve projeyi başbakanımıza sunduk. Nitekim Rize'mize havaalanını kavuşturacağız. Havaalanının yerini belirleme konusunda uluslar arası uzmanlar ve ilgili birimler incelmeyi yapıyor. Neresi uygunsa oraya yapılacaktır. Başından beri savunduğum budur. Ben Rize milletvekiliyim. Benim için ovit neyse havaalanı da odur.

Yapılan, tespit ve çalışmalar sonucunda görüldü ki Kız kulesi ile Çayeli arası hem dolgu alanı itibariyle en müsait yer hem de en az maliyetle yapılabilecek bir yer. Rize merkeze 15 dakika uzaklıkta Artvin'e 1 saat uzaklıktadır. Başbakanımız da bunları görünce hemen projeyi açıkladı yer tespiti yapıldı.  Şimdide ihalesi yapılacak. Bu projeyi Öncelikli projeler kapsamı arasına almaya çalışıyoruz. " dedi

"Yeşil yol projesinde son durum"

Yeşil yol projesindeki son durumu değerlendiren Bayraktar, "Geçen yıl 40 milyon bu yıl 50 milyon ödenek aktardık. Kalkınma bakanlığının koordinatörlüğünde yol çalışmaları devam ederken buna paralel olarak kayak tesisleri yapılabileceği yerler tespit edildi. Yeşil yol bunlarla entegreli şekilde çalışıyor.  Geçen yıl körfez ülkelerinden gelen turist sayısı 200 bin bu yıl 250 bin'e çıktı. Geçen yıl yabancı turistlerin bu bölgeye geliş miktarı 700 bin iken bu yıl 1 milyon 250 bin rakamlarına çıkıyor. Kayak tesisi ve hava alanı yapılınca bu rakam son derece yükselecek. Yeşil yol hava alanı ve kayak merkeziyle birlikte bir uyum oluşacak ve bölgenin kalkınması için önemli bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı.