Vekil imamlara kadro müjdesi

Vekil imamlara kadro müjdesi
2005’ten bu yana görev yapan vekil imam, müezzin ve Kur’an kursu öğrenticileri başvurmaları halinde kadroya alınacak.

Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki vekil imamlara kadro verilecek.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve arkadaşları tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nden vekil imamlara kadro müjdesi çıktı.

ÜÇ AY İÇİNDE MÜRACAAT EDİLMESİ GEREKİYOR

01.01.2005 tarihinden itibaren vekil imam, vekil müezzin-kayyım ve Başkanlığa bağlı Kur’an kurslarında vekil olarak öğreticilik yapanlardan, ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde müracaat etmeleri halinde ve yeterlilik belgesine sahip olmaları şartıyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara hiçbir sınırlamaya bağlı olmaksızın atanabilecekler.

CAMİ ALTLARINDAKİ DÜKKANLARI DİYANET KİRAYA VERECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna eklenen madde ile de mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşları ile Hâzineye ait taşınmazların üzerindeki cami ve mescidler ile Kur’an kurslarının ticari faaliyetlerde kullandırılması öngörülen kısımları, irtifak hakkı tesisine konu edilmemek şartıyla Başkanlıkça işletilebilecek veya kiralanabilecek. Buradan gelecek gelir, cami ve mescidler ile Kur’an kurslarının yapımı, bakımı, onarımı ve işletilmesinde kullanılacak.