Vitor Pereira: "Galibiyeti Hak Ettik"

Vitor Pereira: "Galibiyeti Hak Ettik"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, İstanbul’da 2 penaltı golüyle 2-1 kazandıkları Rizespor karşılaşması sonrası zorlu bir maçı geride bıraktıklarını ve hak ederek sahadan galip ayrıldıklarını ifade etti.

Rizespor karşısında elde edilen 2-1’lik galibiyetin ardından  kuruluşa karşılaşmayı değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, “Maç öncesi zorlu bir karşılaşma olacağını biliyordum. İlk yarıda taktiksel anlamda üst seviyede oynadık. 2 gol bulduk ve rakibe pozisyon vermedik. 2 yarıya kalemizde gol görerek başladık. Takımımızda bu durum endişe yaratmış olabilir. İkinci yarı aynı performansı gösteremedik. Hak ederek kazandık. 3-4 farklı galip ayrılmak isterdik ama bazen olmuyor. Dengeli bir oyun oynadık. Zor pozisyon verdik. Galibiyeti hak ettik. İlk yarıdaki oyunumuzu ikinci yarıya göre daha çok beğendim" dedi.

Sezon sonuna dikkat çeken Vitor Pereira, “Ligler sezon ortasında kazanılmaz, ligler sezon sonunda kazanılır, ben de sezon sonunda şampiyon olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Penaltılarla ilgili de teknik adam, “Penaltılar penaltıysa ve haklıysa verilmeli. Verilen penaltılar da kutlanmalı, bunlar da sevindirici oluyor takımımız açısından. Yarın takım izinli ve eşimle zaman geçireceğim evimde. Evde eşimden pasta isteyeceğim. Geçen hafta gazeteciler bana bir pasta hediye ettiler ama öyle değil bir ev pastası ile kutlama yapmak önemli. Asıl sorun olan burada, 17 maçı hiç penaltı almadan geçirmemizdi" diye konuştu.

Basın Toplantısı

Basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Teknik Direktör Vitor Pereira,  “Zorlu bir maçı geride bıraktık. Beğendiğim bir takımla karşılaştık. Hocaları çok tutkulu ve bunu takıma yansıtıyor. Kontra ataklarda ve dikene tehlikeli oynayan bir takım. Özellikle ilk yarıda harika bir görüntü sergiledik. 2 tane haklı penaltıyla 2-0 öne geçtik. 17 haftanın ardından hakemler de bize penaltı vermeye başladı. İkinci yarıya kalemizde gol görerek başladık Oyun 2-‘1e geldiğinde aynı rahatlıkla oynayamadık. Bana göre kendimi sahamızda oynadığımız her maçı kazanmalıyız. Kendi sahamızda kaybettiğimiz 4 puan fazla kayıp. Taraftarların desteği harikaydı. İkinci yarıda istediğimiz baskıyı gösteremedik ama dengeli oynadık. Güçlü takım olduğumuzu bir defa daha ispatladık. Ligler sezon ortasında değil sonunda kazanılır. Biz şampiyon olmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Sarı-lacivertli teknik adam basın toplantısında soru almama geleneğini sürdürdü. Bir basın mensubunun soru sorma talebini reddeden Pereira, kendisine saygısızlık yapıldığını ve sadece mücadeleyi değerlendirdiğini söyleyerek toplantı odasından ayrıldı.