Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta
Türkiye'nin çalkantılı bir yaz mevsiminde, Antakya yakınlarında, Suriye sınırına yakın bir kasabada geçen hikâyede Defne ile Leyla üniversite sınav...

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik.

Defne'nin Bir Mevsimi

Türkiye'nin çalkantılı bir yaz mevsiminde, Antakya yakınlarında, Suriye sınırına yakın bir kasabada geçen hikâyede Defne ile Leyla üniversite sınav sonucunu beklemektedir. Leyla'nın künefeci olan ağabeyi Ferhat ise, Arabistan için vize aramaktadır. Ferhat, Defne'ye aşıktır. Aynı zamanda İsrail'e giden çocukluk aşkı Miryam ile sözleştiği bir 14 Temmuz Bayramı buluşacağına inanmaktadır. Fakat o yaz mevsiminde her şey değişecektir. Ferhat'ın muavinlik yapan ağabeyi Şefik'in Suriye'de ölmesi, babasının akli dengesini kaybetmesi, İstanbul'da okuyan diğer ağabeyinin gelmesi ve onun da Defne'den etkilenmesi… Bunlarla da bitmeyecektir. Yaz sonlarında Defne ile Leyla, Leyla'yla ilgilenen Sabahattin yüzünden Antakya'nın eski sokaklarında kovalanacaktır ve Sabahattin kadar şanslı olamayacaklardır. 11 Eylül'ü 12 Eylül'e bağlayan o gece Sabahattin bir balıkçı kayığıyla Suriye'ye kaçarken Ferhat olanlardan habersiz, vize almak için Ankara'ya yola çıkacaktır.

Antakya'nın kültürel, etnik ve dinsel kozmopolit ortamını yansıtırken Ortadoğu'da her şeyin birdenbire nasıl değiştiğini gösteren filmin yönetmen koltuğunda Mehmet Öztürk otururken, oyuncu kadrosunda ise Hande Subaşı, Gökhan Alkan, Mert Öcal, Murat Karasu Macit Sonkan, Canan Mutluer gibi isimler yer alıyor.

En Süper Kahramanlar

Tematik parkta tamircilik yapan Sam çocukluk aşkı Sue ilgili rüyalar görmektedir. Sadece parlak bir altın yüzüğün onun kalbini kazanmasını sağlayacağına dair yanlış bir inancı olan Sam bir akşam ona evlenme teklif etmek için her şeyi hazırlar. Ancak kötü kalpli Oscar da elinde Sam'inkinin aynı bir yüzükle ortaya çıkınca işler karışır. Sam, Oscar'ın kötü planlarını ekarte edebilmek için robot süper kahramanlarla iş birliği yapar ve şehri kurtarmak için kolları sıvar. Bu macerada önemli olanın yüzüğün değeri değil kalbin sıcaklığı olduğunu anlayacaktır...

İkimizin Yerine

Küçük bir kasabada yaşayan ve sürekli kendini tekrarlayan hayatının sırrını çözmeye çalışan Çiçek ailesinin kendisine dayattığı hayatın içinde sıkışıp kalmış genç bir kadındır. Hayata dair çözülmeyen soruları olan genç kadın kasabaya yeni gelen edebiyat öğretmeni Doğan ile karşılaşınca her şey değişir. Doğan bu yasak aşka ne kadar dirense de kendini Çiçek'e aşık olmaktan alıkoyamaz. İkili arasında büyük bir aşk başlar. Doğan ve Çiçek farklı hayatlarına rağmen birbirlerinin yaralarını sarmaya çalışırken bir ailenin de kaderini kökünden değiştirecektir...

Son dönemin en popüler isimlerinden ve sinema perdesinde ilk kez boy gösterecek olan Serenay Sarıkaya ve sinemaya uzun bir ara vermiş olan Nejat İşler'i başrollerine yerleştiren romantik yapımın yönetmenliğini Umur Turagay üstleniyor. Senaryosunu Pınar Bulut'un yazdığı filmin kadrosunda Zerrin Tekindor, İştar Gökseven, Merve Çağıran, Aslı Bekiroğlu ve Özgür Emre Yıldırım gibi isimler yer alıyor.

Kyung Ho Lee ve Wonjae Lee'nin yönetmenliğini yaptığı animasyon Amerika ve Güney Kore ortak yapımı.

İllet

Seneler önce anne ve babalarını kaybeden Aydın ve Taner kardeşler Kemerburgaz'da ailelerinden kalma derme çatma dağ evinde yaşamlarını sürdürmektedirler. .Aydın'ın tek arzusu kardeşi Taner'i sevdiği kızla evlendirebilmektir. Bir gün aile dostları Can'ın kanser olan kardeşinin istemeden ölümüne sebep olurlar. Can, intikamını almak için Cinler aleminden ateist bir Cin ile anlaşma yaparak Aydın'a büyü yaptırır ve herkes için ölüm-kalım savaşı başlar.

Jack Reacher: Asla Geri Dönme

İlk filmin 4 yıl sonrasındaki olayları konu alacak olan devam halkası, eski ordu üssüne geri dönen Jack Reacher'ı konu alacak. Reacher binbaşının isteği üzerine eski üssüne geri gelir. Ancak Reacher geri döndüğünde eski binbaşının vatan hainliğiyle suçlandığını öğrenir. Reacher binbaşı Susan Turner'a kurulan komployu ortaya çıkarmak için cinayetin gerçek suçlularının suçluların peşine düşer. Binbaşının adını temizlemek için büyük bir hükümet komplosu arkasındaki gerçeği açığa çıkarmak zorunda kalacak olan Reacher kanundan kaçar durumdayken hayatını sonsuza dek değiştirecek olan büyük bir sırrı da açığa çıkartmaya çalışır...

Lee Child'ın Never Go Back kitabından uyarlanacak Jack Reacher: Never Go Back'in başrolünde yine Tom Cruise'u izleyeceğiz. Filmin başrolünde ünlü aksiyon oyuncusuna Cobie Smulders eşlik ederken, filmin kadrosunda Robert Knepper, Aldis Hodge, Sue-Lynn Ansari, Danika Yarosh, Holt McCallany ve Julia Holt da yer alıyor.

Ortaokul Hayatımın En Kötü Yılları

Küçük bir ressam olan Rafe ve en yakın arkadaşı Leo ortaokul hayatından iyice bunalmıştır. Ergenliğe geçiş aşamasındaki yetenekli ve zeki iki genç bu sıkıntıya bir çözüm aramaya başlarlar. Bu sıkıcılıktan kurtulma macerası onları oldukça beklenen bir yola sokar; okul kurallarına isyan etmek ve okuldaki her kuralı çiğnemeye karar vermek. Ancak okullarındaki takıntılı müdür bu durumu onlar için hiç de kolaylaştırmayacaktır. İkilinin başlarına açılan her beladan zekalarını kullanarak sıyrılmaları ve yeni kuralları bulup yıkmaları gerekmektedir...

Başrollerini Griffin Gluck, Thomas Barbusca ve Lauren Graham'ın üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda ise kariyerinde ağırlıklı olarak video ve kısa filmlerde çalışmış olan Steve Carr oturuyor.

Rüya

Sine, Yedi Uyuyanlar Menkıbesi'nden esinlenerek mağara biçiminde farklı bir cami modeli tasarlamış olan, günümüzdeki mimarlık pratiğinin aldığı biçimden hoşlanmayan genç bir kadın mimardır. Fakat bu tasarladığı cami inşaatı bir sürü problem yüzünden yarım kalır. Sine'nin stres sebebi ile uyku hastalığı başlar ve bir uyku hastalıkları merkezinde tedavi olmaya başlar. Bir gün bu merkezde uyurken bir rüya görür. Bu rüyada kendini yedi uyuyanlar mitinin içinde ve olaylara şahit bir şekilde bulur. Rüyadan uyandığında ise fiziksel ve ruhsal olarak değişmiştir fakat etrafındaki kimse bu değişimleri fark etmez. Sine bu uyku merkezine her gittiğinde fiziki ve ruhi olarak değişir. Her değişimde ise her şeye öncekilerden farklı tepkiler vermeye başlar.

Derviş Zaim'in yazıp yönettiği Rüya filminde başrolleri Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman paylaşırken, filmin kadrosunda Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu ve İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, Atılay Uluışık yer alıyor. Yapımcılığını Yeşil Film'in üstlendiği film Zaim'in dokuzuncu uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini taşıyor.

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Kaynak:IHA