Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta
Evinden koparılıp bir sirke hapsedilen Briar, goril Hugo'nun yardımıyla buraya çabucak uyum sağlar.

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Ayı Kardeşler 3: Sirkte Curcuna

Evinden koparılıp bir sirke hapsedilen Briar, goril Hugo'nun yardımıyla buraya çabucak uyum sağlar. Bramble ve Oduncu Vik, sirki yeniden eğlencenin merkezi popüler bir yer haline getiren Briar'ı binbir güçlükten sonra bulurlar. Yeni hayatından memnun olan ve ormana geri dönmek istemeyen Briar'ın kararını değiştirmesi için sirkin karanlık yüzünün ortaya çıkması gecikmeyecektir.

Çırak

Aiman, 28 yaşında Malezyalı bir deniz subayıdır. Kısa bir süre önce bölgenin en büyük hapishanesine transfer olmuştur ve kız kardeşi Suhaila ile yaşamaktadır. Bu yeni iş yerinde Aiman, çavuş olarak görev yapan 65 yaşındaki Rahim'le yakından ilgilenmeye başlar. Kısa süre sonra karizmatik Rahim'in hapishanede uzun süredir görevde olan bir cellat olduğu anlaşılır. Aiman'ın çalışkanlığı ve disiplini de Rahim'in ilgisini çekmiştir. Rahim'in asistanı birden işini bırakınca, Aiman'ı yanına çırak olarak almaya karar verir. Aiman Suhaila'ya yeni işinden bahseder ancak; Suhaila bu duruma çok üzülür. Çünkü babalarının Rahim tarafından idam edildiğini bildiği halde Aiman bu işi kabul etmiştir.

Durak

Başarılı bir gazeteci olan Tahir'i, öğretmen Feride'yi ve Nizam'ı bir araya getiren şey, gizli bir tarikattan aldıkları özel bir davetiyedir. Üzerinde bir kartal amblemi olan bu zarflarda yazılı adresin dışında, sadece kendilerinin bildiğini sandıkları sırlarına dair ipuçları barındıran bir de fotoğraf vardır. Tahir, Feride ve Nizam, zarftaki adrese gittiklerinde bütün hayatlarının bu tarikat tarafından bilindiğini ve hayatları boyunca uzaktan bir takip, destek, yönlendirme ve kontrol altında yaşadıklarını öğrenirler. Yüzleştikleri bu gizli yapı onlardan hayatlarındaki bu gizli sırların ağırlığı altında yaşamalarındansa yapılan daveti kabul ederek yeni bir hayata başlamalarını ister. Daveti kabul eden Tahir, Feride ve Nizam gözlerini açtıklarında, kendilerini kapana kısılmış bir halde, çevresine geniş bir çember çizili olan bir otobüs durağında bulurlar. Tahir, Feride ve Nizam, gizemli çölün ortasındaki bu durakta; geçmişleri, bilinçaltları, korku ve pişmanlıklarıyla, her şeyden önemlisi çemberin dışına çıkabilmek için birbirlerini öldürmeleri gerektiği gerçeğiyle yüzleşirler.

Geçmiş

Yusuf, ellili yaşlarında, dünya çapında tanınan idealist bir fotoğrafçıdır. Meslek hayatının ilk senelerinde Mardin-Nusaybin'de çektiği bir kadının fotoğrafı, hayatı boyunca karşısına çıkmaktadır ve hayatında olup bitenlere, hayatına giren tüm kadınlara rağmen bu kadının bakışlarının masumiyeti asla değişmemiştir. Yusuf, bu fotoğraftaki kadını tüm masumiyeti ile aramaya koyulacaktır.

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Çağdaş Çağrı'nın üstlendiği "Geçmiş" filminin çekimleri İstanbul, Bolu, Midyat ve Nusaybin sınırlarında gerçekleşti. Başrollerini ise usta aktör Bülent Emin Yarar, Gözde Kansu, Volga Sorgu, Yeliz Akkaya ve Lila Gürmen paylaşıyor.

İstisna

Sürgündeki Alman Kralı Kaiser Wilhelm II ve onu soruşturmaya giden Alman askeri Stefan Brandt birbirinin hayatlarını değiştireceklerinden habersiz iki adamdır. Kral Hollanda'da gözlerden uzak bir malikanede yaşıyordur ve Almanya Hollanda'ya egemen olurken, yetkililer Hollandalı casusların kralı izlediği kaygısını taşımaktadır. Brandt, Kral Kaiser'in hayatına girip ipucu ararken kendini onun hizmetçilerinden ve sonradan gizli bir yahudi olduğunu öğrendiği Mieke ile beklenmedik ve tutkulu bir şekilde bir aşkın içinde bulur. SS'lerin komutanı Heinrich Himmler geniş bir birlik askerle beklenmedik bir şekilde gelince; sırların açığa çıktığı, bağlılıkların test edildiği ve Brandt'in nihai seçimi, kalbini mi, ülkesini mi seçeceği söz konusu olacaktır...

Korku Tüneli

Korku Tüneli, dört kadın yönetmen Karyn Kusama, Annie Clark, Roxanne Benjamin, Jovanka Vuckovic tarafından çekilen dört kısa filmi içeriyor. Film, kocasının ölü bulunmasının hemen ardından, oğluna eğlenceli bir doğum günü partisi hazırlayan annenin konu edildiği "The Birthday Party"; genç oğlu hakkındaki şüpheleri, dehşet verici şekilde doğru çıkan bir annenin hikayesinin anlatıldığı "Her Only Living Son", Jack Ketchum'un bir hikayesinden uyarlanan, genç bir çocuğun metroda bir karşılaşma üzerine kendini aç bırakmasını konu edinen "The Box"; üniversiteli gençlerin doğada hayatta kalma macerasının anlatıldığı "The Fall" bölümlerinden oluşuyor.

Maymunlar Cehennemi: Savaş

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti'nde Kobo'nun ihanetine uğrayarak, ırkından büyük kayıplar veren Sezar, insanlığın onları affetmeyeceğini bilerek savaşa hazırlanıyordu. 3 yıl sonra gelen devam filmi Maymunlar Cehennemi: Savaş, bizi bir önceki filmi bıraktığımız yerden alıyor ve savaşın ortasına götürüyor. Sezar her ne kadar savaşmak istemeyip, barışı seçse de, insanlık adına savaşan Albay, acımasızlığı ile nam salıyor ve maymunların kökünü kazımak için her türlü yolu deniyor. Ancak Sezar'ın da Albay karşısında boyun eğmeye niyeti yok. Şimdi iki ırkın da geleceğinin kaderi bu yüzleşmeye bağlıdır...

2011 yılında Maymunlar Cehennemi: Başlangıç filmiyle yeniden başlatılan seriye, 2014 yılında vizyona giren Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filmiyle devam edilmişti. Filmin senaryo ve yönetmenliğini bir kez daha Matt Reeves üstlenirken, senaryoda ona ikinci filmden Mark Bomback eşlik ediyor. Kadroda yer alan başlıca isimlerse Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Terry Notary ve Karin Konoval...

Planetarium

Filmde hayaletlerle iletişime geçebildiklerine inanan iki kız kardeşin hikâyesi anlatılır. 1930'lu yılların sonunda Paris'te, bir etkinlik sırasında Laura ve Kate'in yolları, öngörülü bir Fransız yapımcı olan André Korben ile kesişir. Fransa'daki en büyük sinema stüdyosu sahibi ve şirketinde en son Amerikan tekniklerini kullan Korben, iki kız kardeşi özel bir şenliğe davet eder. Daveti kabul eden kız kardeşler kendilerini tahmin edemeyecekleri bir dünyanın içinde bulurlar.

Natalie Portman'ın ve Lily-Rose Depp'in kız kardeşleri canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Rebecca Zlotowski oturuyor.

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Kaynak:IHA