Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta
Yapımcılığını Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem'in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Erhan Baytimur oturuyor.

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Bordo Bereliler Afrin

Yapımcılığını Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem'in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Erhan Baytimur oturuyor. Afrin'de başlayıp İnegöl'de son bulan bir operasyonun konu edildiği filmin oyuncu kadrosunda Cenk Ertan, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Cavit Çetin Güner, Kübra Dilara Çelen, Çiğdem Batur gibi isimler yer alıyor.

Çocuklar Sana Emanet

Bir trafik kazasının travmasını atlatmaya çalışan iç mimar Kerem'in şifacı bir kadın ve köylülerle geçirdiği arınma sürecinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Çağan Irmak üstleniyor. Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü, Osman Alkaş'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin senaryosu da Çağan Irmak'a ait.

Gerçek Kesit: Manyak

Annesine çok düşkün bir adam olan Rıza belediyede temizlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Annesine olan düşkünlüğü onun kendi yuvasını kurmasına engel olur. Fakat karşı apartmana taşınan Serpil sayesinde Rıza evlilik fikrine sıcak bakmaya başlar. Bir yandan evlenmek isteyen bir yandan da hislerinden dolayı suçluluk duyan Rıza bir süre sonra gerçek ile hayali ayırt edememeye başlar. Annesinin ölümünün farkında olmayan, onunla birlikte yaşantısına devam ettiğini düşünen Rıza, Serpil'le ilişki kurmak için çabalar.

Kar

20'li yaşlarında ve hala lise öğrencisi olan Müzeyyen zamanının çoğunu Bekir, Ebru, Hazerhan, Ferdane ve Kadir'den oluşan arkadaş grubu ile geçirir. Bütün günahları arkadaşları ile paylaşan, annesi ile hiç iletişimi olmayan Müzeyyen'in hayatı, hiç görmediği ama dokuz yaşından beri varlığından haberdar olduğu kardeşi Ali'nin gelmesiyle değişir. Müzeyyen'in varlığını, onun annesiyle kendi babasının yirmi yıl önceki yasak ilişkisini, annesi Müzeyyen'e hamile kalınca babasının onları terketmesini, hepsini yeni öğrenen Ali, yarıyıl tatilini de fırsat bilerek Müzeyyen'le tanışmaya Antalya'nın arka sokaklarına gelir. Başlarda Ali'yi kabul etmeyen Müzeyyen bir süre sonra onu hayatına dahil eder. Ali'nin artık iki amacı vardır; birincisi Müzeyyen'i Bolu'ya götürüp, kendisi gibi bir yaşam standardına erişmesini sağlamak, diğeri ise Müzeyyen'e babası gibi olmadığını kanıtlamaktır.

Kayıp Prenses

Cesur şövalyelerin, güzel prenseslerin ve savaşan büyücülerin zamanında geçen hikayede Ruslan, şövalye olmanın hayalini kuran bir sanatçıdır. Güzeller güzeli Mila ile tanışır ve ona aşık olur. Onun kralın kızı olduğu aklının ucuna bile gelmemiştir. Fakat bu iki aşığın mutluluğu uzun sürmeyecektir. Kötü bir büyücü olan Kornomor, sihirli bir güçle Ruslan'ın gözlerinin önünde Mila'yı kaçırır. Ruslan, tüm engelleri aşıp prensesi kurtarmak ve gerçek aşkın her şeyden daha üstün olduğu kanıtlamak için Kornomor'un peşine düşer.

Martı

İzmir-Torbalı'da, dağlar arasında kalmış, küçük bir tavuk çiftlikte bakıcı olarak çalışan Yakup ve ondan yaşça genç karısı Mediha'nın sıkıcı bir hayatları vardır. Çiftliğe yardımcı olarak gelen Rıza ve eşi Nurgül'ün görünürde eğlenceli bir hayatları vardır. Bu çiftlerin hayatları dar ve boğucu bu mekânda kesişecektir. Bu kesişme karakterlerin iç dünyalarının ortaya çıkmasına, kendileriyle yüzleşmelerine sebep olacaktır.

Pasifik Savaşı İsyan

Babasının uzaylılara karşı kahramanca ölümü sırasında Jaeger pilotluğu eğitimine devam etmekte olan Jake, babasının ölümünün ardından eğitimini terk eder. Bir zamanların umut vadeden pilotuyken suç dünyasına bulaşan Jake'e uzaklaştığı kız kardeşi Mako Mori tarafından son bir şans tanınır. Savaşın gölgesinde büyüyen cesur yeni nesil pilotlara liderlik etmekte olan Mako, dünyayı tehdit eden yeni bir tehlikeye karşı mücadele vermektedir. Yetenekli pilot Lambertve 15 yaşındaki Jaeger hackerı Amara ile güçlerini birleştiren Jake, elinde kalan tek aile ile birlikte dünyanın gördüğü en güçlü savunma hattı olma yoluna baş koyar...

Velayet

Miriam'ın boşandığı kocası Antoine Besson, hoş bir adamdır. Bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan Antoine, amirleri ve meslektaşları tarafından saygınlık kazanmıştır. Üstelik o on bir yaşındaki oğlu Julien'e de yakın olmaya çalışan bir babadır. Bu yüzden de oğlu Julien'in velayetini ister. Fakat sorun şu ki herkes Antoine'yi ne kadar iyi bir olarak görse de iki çocuğu ve karısı onu tamamen farklı biri olarak görür. Geçmişinde melek olmaktan çok uzak olan Antoine evde sürekli bir korku atmosferi yaratır. Ortak vesayet altındaki Julien, annesinin şiddete meyilli olarak yansıttığı babasıyla aşırı korumacı annesi arasında kalınca durumu kontrol altına almaya karar verir.

Zat-ı Mahfuz

Beş minarali şehir" olarak bilinen Bitlis'te yaşamış ve hikayeleri nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşan dini şahsiyetlerin yaşamları konu ediliyor. Bediüzzaman Sait Nursi, İdris-i Bitlis'i, Şems-i Bitlis'i, Muştakbaba ve Şükr-i Bitlis'i gibi önemli şahsiyetlerin hayatının anlatıldığı "Zat-ı Mahfuz"un yönetmenliğini ve senaristliğini Sedat Yetkin üstleniyor.

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Vizyonda Bu Hafta

Kaynak:IHA