Vural: Ç.Rize Şike Yaptığı İçin Bıraktım

Vural: Ç.Rize Şike Yaptığı İçin Bıraktım
Teknik Direktör Yılmaz Vural, Ç.Rizespor'u şike yaptığı için bıraktığını açıkladı.

Teknik Direktör Yılmaz Vural TRT Spor'da katıldığı BireBİR programında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vural, programda Ç.Rizespor'u bırakma nedeni olarak Yeşil Mavililerin şike yapmasını gösterdi.

Vural patladı; "Ben salak mıyım?"

Kendisine haksızlık yapıldığı söyleyen Vural, "Antrenör olacağım diye inşaatlarda çile çektim. Ben salak mıyım bana 'Fenerbahçe'yi Milli Takım'ı verin diyorum. Verin bakın neler olacak. Türkiye'nin en çok maç yöneten hocasıyım. Halkın sevgilisiyim ama hiç beni düşünmüyorlar" ifadelerini kullandı.

Futbolcuların şımartıldığını dile getiren Vural, "Futbolcu biraz parlıyor hemen altına araba yanına sarışın bayan veriyorsunuz. Bu yanlış. Futbolcular modern gladyatörlerdir" dedi.

Milli Takım'da yabancı hocanın başarılı olamayacağını dile  getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Milli Takım'da yabancı teknik adam başarılı olamaz. Ben Türkçe anlaşamıyorum oyuncularla o nasıl anlaşacak?" yanıtını verdi.

Başbakan'ın futbolla ilgilenmemesi gerektiğini dile getiren başarılı hoca, "Başbakan kahvaltıda Terim'i istemiş. Bırak Başbakan futbolu. Senin onca işin var. Bırak futbolu... Futbol özerk bir yapıdır. Bu işler neden siyasetsiz olmuyor? Milli Takım hocası açıklanmadan Başbakan ve Terim yemek yiyorlar önceden. Birilerinin adamı olduğun zaman ter dökmene gerek yok. Bir şekilde yürütüyorlar seni" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin şike davasıyla ilgili konuşan Vural, "Fenerbahçe şike yapmış. Tek mi yaptı bunu? Diğerleri nerede arkadaş? Ben kimin ne yaptığını söylesem, şike o zaman başlar" dedi.

Ç.Rizespor'un başındayken takımı şike yaptığı için bıraktığını açıklayan Vural, "Haluk Ulusoy ve Mustafa Çulcu ilişkileri anlatılsın. Ulusoy'un nasıl manipülasyon olaylarına karıştığı araştırılmalı. Ulusoy dönemi ve özellikle Galatasaray'ın üst üste kazandığı şampiyonluklar araştırılmalı. Ben bu ülkede maçı yarıda bırakıp gittim. Kimse ne oluyor demedi. Komisyon çağırdı, üstünü kapattılar" diyerek bomba açıklamalara imza attı.