Yağış ve fırtına Ege ve Akdeniz'de etkili oluyor. (VİDEO)

Yağış ve fırtına Ege ve Akdeniz'de etkili oluyor. (VİDEO)
Yağış ve fırtına etkili oluyor...

Muğla/Bodrum/Fethiye:

 Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte son 10 saatte metrekareye yaklaşık 60 kilogram yağış düştü. Trafik ekipleri, etkili yağış nedeniyle sürücüleri kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, vatandaşlardan su baskınlarına karşı tedbirli olması istedi.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede rüzgarın saatteki hızı 65-75 kilometre ölçülüyor.

Bodrum Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki restoranların balkonları, dalgalar nedeniyle su altında kaldı. İşletme sahipleri, restoranların balkonlarını temizleyip, rüzgar nedeniyle devrilen masa ve sandalyelerini içeri aldı.

Yetkililer, fırtınanın yarın sabah saatlerinde etkisini kısmen kaybedeceğini bildirdi. Bu arada, ilçede geceden beri metrekareye yaklaşık 25 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

Öte yandan Fethiye'de dün geceden bu yana hafif şiddetli yağan yağmur ve rüzgar etkisini artırmaya başladı.

Fethiye merkezinde 15 metre uzunluğundaki kauçuk ağacı fırtınanın etkisiyle ortadan kırılarak devrildi. Parklardaki andız ağaçları da köklerinden söküldü. Denizde ise 3 balıkçı teknesi battı.

Yağış ve fırtınanın akşam saatlerine kadar devam edeceği kaydedildi.

Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve hızı zaman zaman saatte 65 kilometreyi bulan fırtına, yağışla birlikte etkili oldu.

Son 24 saatte metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, yağış ve fırtınanın gece de devam edeceğini bildirdi. Yağış ve fırtına, Fethiye'de özellikle kıyıya bağlı küçük teknelerin alabora olmasına yol açtı.

Birçok tekne de batma tehlikesi geçirdi. Bazı seralarda ise fırtına nedeniyle küçük çaplı hasarlar oluştu.

Aydın/Kuşadası:

 Aydın'ın Kuşadası ilçesinde süren aşırı yağış ve şiddetli lodos günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kuzey Ege'de etkili olan sağanak ve şiddetli lodos nedeniyle Kuşadası'nda vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yağış nedeniyle ilçedeki bazı yollar su altında kaldı. Bazı araçların yolda kalması ve trafiğin tıkanması üzerine araç sürücülerinin zorlandığı görüldü.

Sabah saatlerinde Kuşadası Limanı'na gelen Splendour Of The Seas, Albatros, Azamara ve Celebrity Solstice adlı turist gemilerinde bulunan yaklaşık 7 bin yabancı turist, gemilerden inip tur otobüslerine binerken aniden bastıran yağmur nedeniyle ıslandı.

Çarşı merkezinde bazı rögarlardan su çıkması nedeniyle esnaf da sıkıntı yaşadı. Esnaf, iş yerlerinin önündeki suları kendi olanaklarıyla temizlemeye çalıştı.

Meteoroloji yetkilileri, saatte ortalama 50 kilometre hızla esen lodosun ve şiddetli yağışın akşam saatlerine kadar süreceğini, açık denizde dalgaların yer yer 7 metre yüksekliğe ulaşacağını belirterek, balıkçıların dikkatli olmalarını istedi.

İzmir:

İzmir'de, dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün giderek etkisini arttıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte metrekareye 33 kilogram yağış düştüğü, aralıklarla devam edeceği bildirildi.

İzmir´de dün saat 18.00 sıralarında lodosla başlayan sağanak yağış, gece ve bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle yaşam olumsuz etkilenirken, yollarda ve ara sokaklarda su birikintileri oluştu,

Yağmur nedeniyle İZSU ve itfaiye ekipleri de herhangi bir su baskınına karşı gün boyunca alarma geçti. Şu ana kadar herhangi bir ev ve işyerinde su baskının oluşmadığı kaydedildi. Çok sayıda maddi ve yaralamalı kazanın da meydana geldiği İzmir´de, fırtına nedeniyle ağaçlar, trafik levhaları ve reklam panoları devrildi, dev dalgalar su yüzeyindeki pislikleri karaya attı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da, ıslanmamak için kendilerince önlemler aldı. Sabah saatlerinde de trafik kilitlendi. Sabah saatlerinde şidetli rüzgarla etkisini arttırın sağanak yürekleri ağızlara getirdi. Ancak şiddetli yağmur yaklaşık 15 dakika sürünce olumsuzluğa neden olmadı.

İzmir Adnan Menderes Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Yetkilileri, bugün sabah saat 08.00 itibariyle kentte metrekareye 33 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Rüzgarın hızının da saatte 45 kilometreye ulaştığını dile getirdi. Yetkililer, yağışın, gün boyu aralıklarla devam edeceğini, akşam saatlerinde son bulacağını vurguladı.

Manisa:

Manisa'da 24 saat içinde metrekareye 28,6 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Kasım ayı başından bu yana devam eden yağışların mevsim normallerinin üzerinde olduğu belirtildi.

Manisa'da kasım ayı yağış ortalamasının metrekarede 98,1 kilogram olduğunu belirten yetkililer, bu yılın ilk 4 gününde ise kentte metrekareye 41 kilogram yağmur yağdığını, bugün sabahtan itibaren de metrekareye 12 kilogram yağış düştüğünü ifade ettiler.

Kasım ayının yağışla başladığını ve 24 saat içinde metrekareye 28,6 kilogram yağış düştüğüne işaret eden yetkililer, yağışların bugün sona ereceğini, ancak pazar gününden itibaren yeniden yağışlı havanın devam etmesinin beklendiğini kaydettiler.

Antalya Genel

Antalya Valiliğince, akşam saatlerinde etkisini azaltan fırtına ve yağış nedeniyle gün içerisinde genel hayatı etkileyecek olumsuz durumun yaşanmadığı bildirildi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın, Orta Akdeniz üzerinden gelen aşırı yağış ve fırtınalı havanın etkisi altına girdiği ve bugün bölgeye ortalama 84 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Fırtınanın hızının zaman zaman 88 kilometreye ulaştığı vurgulanan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren alçak yerlerde bulunan bazı konutlarda su baskınları meydana geldiği kaydedildi.

Bazı konutların çatılarının fırtına nedeniyle uçtuğu, Alanya ve Manavgat ilçelerinde de bazı iş yerlerinin reklam panolarının hasar gördüğü, ağaçların devrildiği ifade edilen açıklamada, etkili yağış ve fırtına sonucu, Alanya ve Akseki ilçelerine bağlı belde ve köylerde bazı derelerin taştığı, Serik ilçesindeki köylerde ise enerji nakil hatlarındaki kopmalardan dolayı elektrik kesintileri meydana geldiği bildirildi.

Meteorolojik uyarılarda, fırtınanın zaman zaman hızını azaltacağı ve yağışın bu akşam saatlerinde de devam edeceği hatırlatılan açıklamada, yağış ve fırtına nedeniyle Antalya'da genel hayatı etkileyecek herhangi bir olumsuz durum bulunmadığı belirtildi.

Tatil ilan edilen okullarda yarın eğitime devam edileceği hatırlatılan açıklamada, yarın da etkili olabilecek yağış nedeniyle öğrencilerin ulaşımı için veliler, okul yöneticileri ve eğitimcilerin tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu. Açıklamada, halkın can ve mal güvenliğinin mutlak sağlanması amacıyla yapılan meteorolojik uyarılara karşı duyarlı davranan Antalya halkına da teşekkür edildi.