Yağışlı Hava Geliyor, Hava Sıcaklıkları Azalıyor

Yağışlı Hava Geliyor, Hava Sıcaklıkları Azalıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Perşembe ve Cuma günü, Doğu Karadeniz kıyı kesiminde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin)'de kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamasa; Yurdumuzun yarın (20.04.2016 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Yarın akşam saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışların 21.04.2016 Perşembe günü,  Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağı bekleniyor. Meydana gelecek yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesiminde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kuvvetli olması (metrekareye 21-50 kg) tahmin ediliyor.

Serin ve yağışlı havanın 22.04.2016 Cuma günü Doğu Karadeniz’de etkili olduktan sonra yurdumuzu terk etmesi tahmin ediliyor. Cuma günü gece ve sabah saatlerindeki yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin yaklaşık 10-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının serin ve yağışlı hava ile birlikte Cuma günü doğu bölgelerimizde hissedilir derecede (10 ila 15 derece arasında) azalacağı, ancak hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Perşembe günü yurt genelinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Beklenen kuvvetli sağanak yağışların  ve kuvvetli rüzgarın oluşturacağı olumsuz ( ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, Ulaşımda Aksamalar Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi) etkilere karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir." denildi.