Yağmur Rize'de Etkili Oldu

Yağmur Rize'de Etkili Oldu
Rize'de Sabah Saatlerinden Beri Etkili Olan Yağışlar Sonucu 3 Evi Su Basarken, Evdeki Eşyalar Kullanılamaz Hale Geldi.

Rize'de sabah saatlerinden beri etkili olan yağışlar sonucu 3 evi su basarken, evdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Kanalizasyon hatlarının, sokaktaki doğal gaz ve alt yapı çalışmaları nedeniyle tıkalı olmasından dolayı, ilde etkili olan sağanak yağış sonucu bazı binaların zemin katlarını su bastı.

Yağışlar neticesinde merkeze bağlı Çarşı Mahallesi Şeytan Sokak'ta 3 ev yağmur sularına teslim oldu. Su baskını yaşanan evlerde büyük ölçüde maddi hasar meydana gelirken, çamur ve yağmur nedeniyle kullanılamaz hale gelen eşyaları vatandaşların kendi çabalarıyla dışarı çıkardığı gözlendi. Suların, evleri zemin katta bulunan Yusuf Tansel, Muhammet Telci ve Rize Üniversitesi'nde öğrenim gören 4 öğrencinin kaldığı evlere doldu. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin kitap ve ders notları da zarar gören eşyalar arasında yer aldı.

Rize Belediyesi ekipleri, kanalizasyonu vidanjör ile açarak evlere su girmesini engellemeye çalıştı. Bu arada belediye çalışanları ile vatandaşlar arasında 'mahalleye yeterince hizmet getirilmediği iddiası' nedeniyle tartışma çıktı. Büyüyen tartışmayı araya giren diğer vatandaşlar yatıştırdı.

Evini su basan Muhammet Telci, lokantada çalıştığını ifade ederek, ''İş yerindeyken polis arayarak evimi su bastığını söyledi. Geldiğimde üzücü durumla karşılaştım. Bütün eşyalarım su altında kaldı. Ne yapacağımı bilmiyorum.'' dedi.

Evlerini su basan öğrencilerden Yalçın Han ise final sınavlarına hazırlandıklarını kaydederek, ''Ders notlarımız, kitaplarımız, eşyalarımız su altında kaldı. Derdimizi kime anlatacağımızı bilmiyoruz. Bu saate kadar evin içindeki suyu temizlemeye kimse gelmedi. Ailemize bile haber veremedik. Yetkililerden bize yol göstermesini istiyoruz.'' diye konuştu.