Yağmur Rize'yi Susuz Bıraktı

Yağmur Rize'yi Susuz Bıraktı
Rize'de şiddetli yağmur Gündoğdu ve Çayeli'ni susuz bıraktı...

Rize'de etkili olan yağmur gece boyu şiddetini sürdürünce dereler taştı. Asloroz Deresinind, de taşmasıyla Gündoğdu ve Çayeli Belediyesine ait boru hattı koptu. Bölgede su kesintisi oluştu. Rize Valisi Nurullah Çakır ve Çayeli Beledye Başkanı Rıza Çakır bölgede incelemelerde bulundu.

cayeli-susuz-kaldi-1.jpg

cayeli-susuz-kaldi-5.jpg

Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç yaptığı açıklamada; "Dere taşması nedeniyle köyümüz ve Güneysu karayolu tamamen tehdit altında. Bu duruma karşımızda bulunan HES  çalışması sebep oldu. Bir şey dediğimizde HES yapılıyor dediler sesimizi çıkaramadık. Buradan aynı zamanda  Gündoğdu-Çayeli su hattı geçiyor. Bu taşmalar zaman zaman oluyordu fakat bu akşamki durum tamamen HES çalışmasından dolayıdır. Bu durumu kamuoyunun iyi bilmesini istiyorum. Yapılan bu çalışmadan Akarsu vadisi tehdit altındadır.  Çünkü dere yatağının Hamzabey tarafından %80'i kapatılmış bu nedenle derenin tamamı bizim taraftan akıyor." diye konuştu.

cayeli-susuz-kaldi-3.jpg

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise yaptığı açıklamada;  "Yağan yağmurlar neticesinde Askoroz deresinin ciddi derecede taştığını duyduk ve olay yerine geldik. Akarsu mevkiinde görmüş olduğunuz gibi derede HES çalışması var. Dere yatağı %80 kapalı. Yukarıdan coşku ile gelen dere askaroz deresinin akarsu bölgesine vuruyor. Karayolunun altı gitti. Dolayısıyla Gündoğdu ve Çayeli Belediyemize ait boru hattımız kopmuş durumda bu andan itibaren su veremiyoruz. Üzgünüz doğal afet diyoruz.İnşallah yağmurlar fazla sürmez  dere bir an önce siner bizde zararı bir gideririz diye düşünüyoruz. Sayın Valimiz geldi sağ olsunlar. Karayolları DSİ yetkilileri geldiler. Sayın bakanımız aradılar. Ciddi bir olay ciddi bir sıkıntı. Şu anda burada bile durmakta zorlanıyoruz. Yolun altıda gitmiş durumda Bir müddet Gündoğdu beldemiz ve Çayeli'miz su almayacak." şeklinde konuştu.

cayeli-susuz-kaldi-2.jpg

cayeli-susuz-kaldi-4.jpg

cayeli-susuz-kaldi-11.jpg