Yağmur, Trabzon'da hayatı felce uğrattı!

Yağmur, Trabzon'da hayatı felce uğrattı!
Trabzon'da yağmur sonucu oluşan sel sonucu kanalizasyonlar taşınca yüzlerce iş yerini su bastı.

Su birikintileri nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda yer yer ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı yerlerde meydana gelen küçük çaplı toprak kaymalarında araçlar hasar gördü. Dükkânını su basan bir esnaf ise elektrik akımına kapıldı.

Yağmur sularının oluşturulduğu sel nedeniyle meydana gelen taşkınlarda en fazla hasar Pazarkapı Mahallesi'nde meydana geldi. Kanalizasyonların tıkanmasıyla rögarlardan fışkıran sel suları, Piyasa Meydanı ve Dereboyu Sokak üzerinde bulanan yüzlerce iş yerini bastı. Dereboyu sokak boyuncu etkili bir şekilde akan sel suları, bazı iş yerlerinin önündeki malzemeleri de sürükledi.

Dereboyu sokak üzerindeki işyerini su basan bir esnafın ise elektrik akımına kapıldığı ve hastaneyle kaldırıldığı bildirildi.

Piyasa Meydanı'nı da göle çeviren sular, çok sayıda iş yerine doldu. Şiddetli akıntı esnafın önlem çabalarını da boşu çıkarttı. Belediye ekipleri ise biriken suyu motorlarla tahliye etmeye çalıştı.

trabzon-sele-teslim-1.jpg

Çok sayıda iş yerini su basması nedeniyle maddi hasar oluşurken, giriş katını su basan bazı binalarda da vatandaşlar mahsur kaldı. Bir binada mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince merdivenle kurtarıldı.

Sel suları ayrıca, Karadeniz Sahil Yolu'nun yer yer göle dönmesine neden oldu. Araçların hareket etmekte zorlandığı yerlerde, Karayolları ve Belediye ekipleri su tahliye çalışması yaptı. Su birikintilerinin etkili olduğu yerlerde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Her yağmurda benzer sıkıntıları yaşadıklarını söyleyen esnaflar, Piyasa Meydanı çevresindeki alt yapının hatalı olduğu savundu. Bölgediki birçok yerin akarının meydanın altından geçen kanalizasyona bağlandığını savunan esnaflar, şiddetli yağmurlarda da kanalizasyonun fazla suyu taşıyamaması üzerine taşkınların meydana geldiğini ifade etti. Vatandaşlar, yetkililerden bölge için köklü bir çözüm bulmasını istedi.

Öte yandan dün gece 2 No'lu Erdoğdu Mahallesi Kisarna Caddesi'ndeki Başkent Sitesinin bahçesinin istinat duvarının yıkılması sonucu, duvarın altında kalan dört araçta maddi hasar oluştu. Duvarın altında kalan bir midibüs ve 3 otomobil kullanılamaz hale geldi.

Yağmurun aralıklarla devam ettiği ilde, sel sularının bastığı yerlerde çalışmalar devam ediyor.

trabzon-sele-teslim-2.jpg

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/yagmur-trabzonu-vurdu-9797.htm