Yağmurun Başkenti Rize'de Su Taşkınlarına Karşı Önlemler Alınıyor

Yağmurun Başkenti Rize'de Su Taşkınlarına Karşı Önlemler Alınıyor
Türkiye’nin en fazla yağış alan ili olduğundan “Yağmurun başkenti” olarak adlandırılan Rize’de taşkın kontrol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’nin en fazla yağış alan ili Rize’de geçmişte şehir merkezinde yaşanan su taşkınlarının tekrarlanmaması amacıyla Rize Belediyesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütmüş olduğu dere ıslah çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Paşakuyu deresinin Çamlıbel Mahallesi kısmında DSİ ile birlikte taşkın koruma ve rusubat kontrolünü sağlayacak tersip bendi yapımının tamamlandığı ifade edilerek, yapılan çalışmalarla bölgenin taşkın risklerine karşı daha emniyetli hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, aynı derenin merkezden geçen hattında genişletme çalışmasına devam edildiği belirtilerek, “Şehrimizde afetlere karşı başlatılan önemli yatırımlardan birisi olarak sayılan dere ıslah çalışmaları aralıksız olarak devam edecek. Benzer çalışmalar şehrimiz içerisinden geçen tüm dere yataklarına uygulanarak, su taşkınlarının önüne geçilmiş olacak. Ayrıca çalışmalar kapsamında dar olan menfezlerimiz genişletilerek içerisinde iş makinesi çalışabilecek duruma getiriliyor ve düzenli şekilde temizlik çalışmaları yapılıyor.” denildi.

rizede-ilk-tersip-bendi-pasakuyu-deresine-yapildi-(1).jpgrizede-ilk-tersip-bendi-pasakuyu-deresine-yapildi-(2).jpgrizede-ilk-tersip-bendi-pasakuyu-deresine-yapildi-(3).jpgrizede-ilk-tersip-bendi-pasakuyu-deresine-yapildi-(4).jpg