Yağmurun Ülkesi Rize’den Su Kuyusu Projesine Destek Çağrısı

Yağmurun Ülkesi Rize’den Su Kuyusu Projesine Destek Çağrısı
Türkiye Diyanet Vakfı, su kıtlığı yaşanan ülkelerde su kuyusu açılmasını amaçlayan “Dünya’ya bir damla hayat” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, yaptığı açıklamada, "Rize İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubemiz öncülüğünde İlimiz genelinde İlçe Müftülüklerimizin, Türkiye Diyanet Vakfı ilçe şubelerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile kapsamlı bir kampanyayı yürütmeyi planlamaktayız." dedi.

ismail-yalcin-008.jpgVatandaşların proje hakkında detaylı bilgileri Rize İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubeleri ve Din Görevlilerinden alabileceklerini kaydeden Müftü Yalçın, 2 Nisan'da başlayan yardım kampanyasının 29 Haziran'a kadar devam edeceğini ifade ederek, "02 Nisan 2018 - 29 Haziran 2018 tarihleri arasında ilimizde devam edecek kampanyamızda her zaman vakfımıza destek olan hayırsever halkımızın desteklerinin devamını bekliyoruz." dedi.

yagmurun-ulkesi-rize’den-su-kuyusu-projesine-destek.jpg

PROJE HAKKINDA...

Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde ve dünyanın 135 ülkesinde, eğitimden, kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalarda açtığı su kuyularıyla da bir damla suya hasret insanların yardımına koşuyor.

Ulusal ve uluslararası ölçekte insani yardım, eğitim, cami ve eğitim merkezleri inşası ile toplumsal gelişim alanlarında nitelikli ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak amacıyla projeler üreten Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için gerçekleştirdiği faaliyetleri sürdürüyor.

Vakfın 2018 planları arasında faaliyet gösterdiği ülkelerde, kuraklık yaşanan bölgedeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü yeni su kuyuları projeleri de yer alıyor. Bu kapsamda; “Dünya’ya bir damla hayat” su kuyusu projesini başlatıldı.

Dünyada 800 milyondan fazla insanın temiz suya erişim sorunu yaşaması nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı, gerçekleştirdiği projelerde özellikle kuraklığın insan yaşamı için büyük bir sorun oluşturduğu Afrika ülkelerinde su kuyularına da odaklanıyor.

Bugüne kadar 15 farklı ülkede açtığı 132 su kuyusunu bölge insanının hizmetine sunan Türkiye Diyanet Vakfı, Burkina Faso, Çad, Kenya, Nijer, Sudan, Togo, Uganda ve Zimbabwe’de 48 su kuyusu daha açacak.