Yakın Doğu Üniversitesi “Sağlığın Teşviki Ve Geliştirilmesi İ̇ttifakı”na Üye Oldu

Yakın Doğu Üniversitesi “Sağlığın Teşviki Ve Geliştirilmesi İ̇ttifakı”na Üye Oldu
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve YDÜ Hastanesi Tıbbi Genetik Tanı Laboratuvarı Sorumlusu Doç.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve YDÜ Hastanesi Tıbbi Genetik Tanı Laboratuvarı Sorumlusu Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, Dünya Sağlık Örgütü'nün Cenevre'de 50 ülkenin katılımı ile düzenlediği "12. Global Sağlık Formu"nda KKTC'yi temsil etti. Yakın Doğu Üniversitesi, Dünya Sağlık Örgütü'nün "12. Global Sağlık Formu"nda "Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı"na üye oldu.

Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören'in Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı ve MAGI Grup Genel Direktörü Dr. Matteo Bertelli'nin daveti ile katıldığı "12. Global Sağlık Formu"na 50 farklı ülkeden yaklaşık 200 akademisyen, devlet temsilcisi, sivil toplum örgütü, sağlık hizmeti veren firmaların temsilcileri katıldı. Yakın Doğu Üniversitesi, Dünya Sağlık Örgütü'nün Cenevre'de 50 ülkenin katılımı ile düzenlediği "12. Global Sağlık Formu"nda, "Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı"na (the Alliance for Health Promotion - A4HP) üye oldu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 12'ncisi düzenlenen forum, bu yıl "Sağlığın Teşviki ve Refahı için Sivil Toplumun Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paradigmaları Değiştirmek" teması gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı'na üye oldu

12. Global Sağlık Formu'nda Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı Genel Sekreteri Dr. Gabriaella Sozanski, Yakın Doğu Üniversitesi'nin ittifaka üyeliğini de duyurdu. Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı'nda Yakın Doğu Üniversitesi'ni Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören temsil edecek.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Haziran 2023'te Cenevre'de Dünya Sağlık Örgütü'nün düzenleyeceği "Yuvarlak Masa Toplantısı"na davet edildi

Cenevre'de gerçekleşen toplantı sırasında DSÖ Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi Departmanı Direktörü Dr. Rudiger Krech ile birebir görüşmeler de gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Genetik Tanı Laboratuvarı Sorumlusu Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, Yakın Doğu Üniversitesi'nin liderliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sağlık alanında yapılabilecek düzenlemelerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlayacağı proje için de Dünya Sağlık Örgütü'nün desteğini aldı.

12. Global Sağlık Formu'nda Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı'na üye olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Haziran 2023'te Cenevre'de Dünya Sağlık Örgütü Genel Merkezi'nde düzenlenecek olan Yuvarlak Masa Toplantısına da davet edildi.

İtalyan MAGI Genel Direktörü Dr. Matteo Bertelli yolladığı mektupta, Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören'in halk sağlığı alanında Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde yürütülen çalışmaları tanıtmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü'ne sunduğu proje ve fikirlerin DSÖ Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi Departmanı Direktörü Dr. Rudiger Krech tarafından büyük bir beğeni ile karşılandığını bildirerek, Yakın Doğu Üniversitesi ve Doç. Dr. Ergören'e, Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı üyeliğinde başarılar diledi.

"Ülkemiz için önemli sonuçlar doğuracak"

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ise, "Ülkemizi, 60 ülkeden üyenin yer aldığı uluslararası bir organizasyonda temsil ederek, ülkemizin uluslararası arenada bilinirliğine katkıda bulunmak mutluluğumuzu ve gururumuzu bin kat artırıyor" ifadesini kullandı.

"Yakın Doğu Üniversitesi olarak; geliştirdiğimiz proje ve bilimsel çalışmalarla sağlık alanında dünya bilim camiasına önemli katkılar sunarken, hastanelerimizle de ülke insanımıza nitelikli sağlık hizmetine erişim imkanı sağlıyoruz" diyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "Dünya Sağlık Örgütü'nün de resmi partnerlerinden olduğu Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı'na üye olmamız diplomatik ve akademik açıdan ülkemiz için önemli sonuçlar doğuracak" dedi.

"Ülkemi temsil etmekten büyük bir gurur ve mutluluk duydum"

Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören ise, "Üniversitemiz ve ülkemiz adına çok önemli adımlar attığımız 12. Global Sağlık Formu çok başarılı geçti" diyerek, "Dünya Sağlık Örgütü'nün de resmi partnerlerinden olduğu Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı'na üye olmamız diplomatik ve akademik olarak önemli sonuçlar doğuracak" ifadelerini kullandı.

Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İttifakı (A4HP) 1997'de Cakarta'da düzenlenen 4. Uluslararası Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi Konferansı'nda kuruldu. İttifak, insanların sağlığını iyileştirme taahhüdünü paylaşan farklı sektörlerden uluslararası Sivil Toplum Örgütleri (STK), akademik kurumlar ve diğer Sivil Toplum aktörlerinden oluşan bir koalisyon olarak faaliyet gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün de 2015'ten beri resmi partner olarak kabul ettiği ittifakta, 60 ülkeden üye bulunuyor.

Yakın Doğu Üniversitesi “Sağlığın Teşviki Ve Geliştirilmesi İ̇ttifakı”na Üye Oldu

Yakın Doğu Üniversitesi “Sağlığın Teşviki Ve Geliştirilmesi İ̇ttifakı”na Üye Oldu

Yakın Doğu Üniversitesi “Sağlığın Teşviki Ve Geliştirilmesi İ̇ttifakı”na Üye Oldu

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.