Yakıştı mı bu Sayın Başkan!

Yakıştı mı bu Sayın Başkan!
İzmir'in Karşıyaka İlçesinde, dün belediye tarafından evleri yıkılan vatandaşlar geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı.

Gece boyunca sokak ortasında yaktıkları ateşle ısınmaya çalışan vatandaşların bir kısmı araçlarda yatarken çoğu yaktıkları ateşin etrafına serdikleri yataklarda uyudu. Çaresiz durumda olduklarını belirten bir vatandaş, "36 kişi bir anda sokakta kaldık.

Biz 35 senedir burada yaşıyoruz. Kurulu bir düzenimiz vardı. Şimdi ise gidecek hiçbir yerimiz yok. Yetkililerden bir çözüm istiyoruz ve yardımlarını bekliyoruz. Bizim sesimizi duymalarını istiyoruz" dedi.

Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in seçim zamanında kendilerini ziyaret ettiğini belirten Casim Yalur (55), şöyle konuştu: "O zamanlar Sayın Demirel bizlere deterjan dağıtarak bizden oy istemişti. Ayrıca, 'evlerinize tapu çıkaracağım' diye bize söz vermişti. Bugün geldiğimiz nokta ortada. 35 senelik evlerimizi yıktılar ve bizleri sokakta bıraktılar. Yeter artık. Birileri bize yardım etsin. Gidecek bir yerimiz yok. Sabrımız kalmadı."

Belediyenin evlerini yıkmasının ardından 36 kişinin sokakta kaldığını haber alan bazı vatandaşlar ise sokakta kalanlara yemek getirerek destek olmaya çalıştı. Ev hanımı olduğu öğrenilen 47 yaşındaki Mürvet Gedik, "Kızımın iş arkadaşının başına böyle bir olay geldiğini duyduk. Televizyonda izleyince çok üzüldüm. Yemek yaparak Çiğli'den buraya geldim. Benim elimden gelen sadece onlara yemek getirmek. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bularak yardımcı olacağını umuyorum" diye konuştu.