Yanan araç göstericilerin arasına daldı (VİDEO)

Yanan araç göstericilerin arasına daldı (VİDEO)
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasının ardından sabah saatlerinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde göstericilerle güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar sürüyor.

Esnafın kepenklerini açmadığı Yüksekova ilçesinde dün gece çeşitli mahallelerde ateş yakan ve korsan gösterilen yapan guruplar, sabah saatlerinde Şemdinli yolu üzerinde barikat kurdu.

Ateş yaparak sloganlar atan gurup şehir merkezine yürüyüşe geçince, güvenlik güçleri tarafından eylemin yasadışı olduğu belirtilerek dağılmaları istendi. Yapılan uyarı üzerine polis ekiplerine taş, molotof kokteyli ve hava fişek fırlatan guruba polis 5 panzerle müdahale etti. Tazyikli su ve göz bombaları ile dağıtılan guruplar kenar mahallelere, çevre yollara dağıldı. Polis ile göstericiler arasında karşılıklı çatışmalar sürürken, olaylar sırasında 1'i polis 4 kişinin yaralandığı, 4 göstericinin de gözaltına alındığı bildiriliyor.

Bu arada ilçenin giriş bölgelerinde devam eden olaylara polisin müdahalesinin sürdüğü, jandarma ekiplerinin Esendere yolu üzerinde önlemlere müdahil olduğu belirtiliyor.